Dupa aproape jumatate de an de la inundatii, imbracat ultimul racnet si cu BMW-ul X6 din dotare, inculpatul Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt si presedintele PSD Neamt, s-a gandit sa faca o sedinta foto la Farcasa, apoi sa puna pozele pe facebook (de aproape un an, CJ Neamt nu mai comunica nimic oficial desi una dintre mimozele lui Arsene, Nicoleta Husaru este platita din bani publici cu cateva mii bune de lei ca purtator de cuvant) alaturi de un mesaj in care spune ca a vorbit cu cercetatorii de la Institutul Geologic al Romaniei, care sunt in zona de peste o luna de zile. Desi s-au cerut bani din luna iulie de la CJ Neamt pentru studii de specialitate privind alunecarile de teren de la Farcasa, Arsene si prefectureasa Soroceanu s-au facut ca ploua. Nu au reactionat absolut deloc nici dupa zecile de articole si reportaje facute de TvmNeamt la fata locului.

Studiile geologilor costa aproximativ 70.000 de lei, iar o parte din suma, 30.000 de lei au fost platiti de compania privata, Perla Harghitei, din judetul Harghita, dupa demersurile unui ONG. CJ Neamt n-a avut bani de studii de geologice, insa s-a dus acum Arsene la Farcasa la o sedinta foto. La sfarsitul lunii iunie, cand erau inundatii devastatoare si dealurile o luau la vale cu tot cu cazse, Arsene nu a trimis nici macar un comunicat de presa cu mesaj de compasiune, fiind plecat prin tari cu clima ceva mai blândă. Acum s-a dus sa vorbeasca cu geologii platiti de o firma privata, in timp ce CJ Neamt dadea 12 miliarde de lei vechi din banii nemtenilor, la biserici si manastiri.

”Am susținut cu fiecare ocazie că e momentul să adoptăm o conduită preventivă, să lucrăm la sursa problemelor nu doar să evaluăm și să plătim pagube. Cred că este momentul să învățăm să prevenim, nu doar să combatem!”, suna concluzia mesajului lui Arsene, de o demagogie groteasca. Dupa atata timp, probabil sfatuit extrem de prost, Arsene vorbeste despre prevenire si îi priveste in ochi pe oamenii de care nu i-a păsat aproape jumatate de an. El a plecat de la Farcasa exact cum a venit: cu mainile in buzunare, dar cu o telefonul plin de poze.

Mai jos, ultimul reportaj TvmNeamt realizat la Farcasa pe 14 octombrie, cu specialistii de la Institutul Geologic al Romaniei. Singurul politician care a raspuns invitatiei noastre de a vedea cum stau lucrurile la fata locului, a fost Ion Asaftei, vicepresedinte CJ Neamt si presedinte ALDE Neamt.

P.S. Dupa cum bine se stie, banii dati de guvern pentru combaterea efectelor inundatiilor de pe Valea Muntelui, trebuie sa ajunga la o anumita firma. In acest scop, s-au facut presiuni enorme si se pare ca inca se mai fac, sub pretextul vizitelor de lucru.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.