Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, nici nu vrea sa auda sa se revina la sedintele de CJ cu prezenta fizica. Este de notorietate faptul ca Arsene stă mai mult prin capitala si nu prea îi place pe la Neamt, asa ca si-a iesit din pepeni cand consilierul USR Laurentiu Crețu, i-a propus la finalul sedintei extraordinare de pe 17 martie (desfasurata online), sa se convoace sedinte doar cu prezenta fizica.

Redăm dialogul de la Capitolul Diverse (conform procesului verbal al sedintei), cu precizarea ca nu este pentru prima data cand Arsene îi trateaza cu superioritate pe alesii locali sau cand îl lasă nervii si se exprima in limbaj intalnit mai ales prin zonele de maidan din mediul rural.

Domnul Gheorghe-Laurentiu Cretu – Buna ziua domnule presedinte!

Domnul Ionel Arsene – Da domnule Cretu, va rog!

Domnul Gheorghe-Laurentiu Cretu – (neinteligibil) a fost ridicat pe 9 martie. Purtarea măștii nu mai este obligatorie, nu se mai cere certificat verde la intrarea in institutii si nu mai avem restrictii privind numarul de persoane aflate in aceeasi incăpere. Studentii merg la scoala, am respect fată de studenti, am respect fata de oamenii care ne-au votat si pentru simplul fapt ca primim o indemnizatie, cred eu, e o propunere, ca aceasta sedintă să fie ultima in format on-line. Dumneavoastra ce părere aveti? Va multumesc!

Ionel Arsene – Daca legea nu ne interzice si prevede ca sedintele se pot desfasura si on-line, eu propun ca atunci când se impun sedinte cu prezenta fizica, sa le facem cu prezenta fizica, iar atunci când nu e nevoie, sa le facem in format online ca e mai simplu pentru toata lumea.

Gheorghe-Laurentiu Cretu – Eu spuneam ca macar din respect pentru cei care ne-au votat…

Ionel Arsene – Domnule Cretu, eu am inteles ce ati spus, eu inteleg limba română, si eu cred ca respect foarte mult cetatenii judetului prin ceea ce fac. Daca dumneata crezi ca respectul fata de cei din judef vine din faptul ca vii până la Consiliu jumătate de ora si pleci acasă, te inșeli!

Gheorghe-Laurentiu Cretu – Măcar atât ar trebui să facă unii dintre colegii noștri, domnule președinte!

Ionel Arsene – Aș vrea sd văd mai multe inițiative in folosul nemțenilor și nu să vă plimbați până la consiliu și inapoi.

Gheorghe-Laurențiu Crețu – Am ințeles!

Ionel Arsene– V-am ascultat opinia. Altcineva? Atunci, nemaifiind alte probleme inscrise pe ordin ea de zi, declar inchise lucrarile sdintei. Vă multumesc!

Reamintim ca in sedinta de maine de CJ (29 martie), va fi supus dezbaterii un Proiect de Hotarare initiat de consilierul judetean USR (cel persiflat de Arsene in sedinta de pe 17 martie), care daca va fi adoptat, va pune capăt angajarilor aranjate pe functii din aparatul de specialitate al CJ Neamt.

USR nu mai vrea concursuri aranjate la CJ Neamț. Proiect de colaborare cu ANFP

Documentul din care a fost extras dialogul de mai sus:

proces verbal sedinta extraordinara 17_03_2022

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.