Rectificare în bătaie de joc pentru nemțeni de la Guvernul PNL”, spune Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt. Acesta anunta ca pentru judetul Neamt s-au alocat un pic peste 6 lei pe cap de locuitor. ”De o legătură de ceapă verde și trei ridichi”, spune Arsene ca ajung banii primiti de judetul Neamt de la Guvern, in urma rectificarii bugetare. ”De-o legătură de ceapă verde și trei ridichi! Adică 6,25 lei pe cap de locuitor! Atât a putut aloca Guvernul liberal fiecărui nemțean, la prima rectificare bugetară din 2020, făcută zilele trecute! Bătaie de joc! Poate era mai bine dacă nu ne dădea nimic! Știam clar că nu le pasă de noi!

Acum, cele 83 de unități administrativ-teritoriale din Neamț au de împărțit 2,23 milioane de lei, atât cât le mai rămâne după ce li se scad 1,6 milioane de lei – diminuări impuse de legislația actualizată, în timp ce Consiliul Județean a primit doar 1,3 milioane de lei. Arătând că „se pricepe“ la calcule, Guvernul KO (Klaus & Orban), care a pus România în genunchi, a acordat, în bătaie de joc, fiecărui nemțean, câte 6,25 lei. Asta după ce au blocat toate marile investiții începute de guvernarea PSD, la noi în județ!

Nu contează problemele urgente pe care le are și județul nostru în această grea perioadă! Nici faptul că la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și la cel de Pneumoftiziologie Bisericani se tratează pacienții infectați cu COVID-19 din tot județul! Nici că instituțiile care asigură asistență și protecție socială abia mai au bani pentru funcționare, sau că de la bugetul județului am alocat cam tot ce aveam la dispoziție în 2020 la Secțiunea dezvoltare, pentru a sprijini sistemul medical nemțean!

Până acum, Guvernul, prin Ministerul Sănătății, nu ne-a ajutat cu nimic, nici măcar cu avizul pentru aparatul PCR, pe care l-am achiziționat cu bani de la Consiliul Județean! De la începutul pandemiei, am alocat peste 11 milioane de lei pentru medicamente, echipamente de protecție și dotări, am contribuit financiar la realizarea Spitalului Mobil Modular COVID-19 și nu ne-am dorit decât să nu ni se pună bețe în roate! Din păcate, orgoliile lor politice și incompetența au pus și pun în pericol viețile oamenilor!

A trecut mai bine de o săptămână de când aparatul PCR este complet echipat, dar nu putem testa bolnavii de COVID-19, deoarece un minister cu sute de angajați nu a reușit, de atâta timp, să dea un aviz pentru utilizarea lui. Asumați-vă crimele pe care le comiteți!

Rușine, Ludovic Orban! Rușine, PNL! Sunteți total dezinteresați de problemele reale ale județului Neamț și ale României!”, spune Ionel Arsene.

I.C.

2 COMENTARII

  1. S-au dus banii pentru aventuri cu mimoze analfabete! Bravo Mandolina! daca mai tai si pensiile speciale si salariile unor nesimtiti ca Soseta, chiar te aleg.

  2. Draga Luminita – de la capatul tunelului, este foarte adevarat ca Ionel Arsene nu este cel mai moral dintre moralisti, dar spre furia voastra neputincioasa in mandatul lui de presedinte al C.J. Neamt au fost incepute reparatiile TOTALE ale unor importante drumuri di judet. Pe unul dintre aceste drumuri s-au transportat dea lungul timpului niste milioane de metri cubi de lemn dar nu de catre firmele lui Ionel Arsene. Eu stiu ca este ordin de zi pe unitate pentru injurat si infierat cu manie proletara acest om PENTRU CE A FACUT BUN dar si noi OASTEA din spatele lui suntem bine…….adica stim sa injuram dar ne opreste EDUCATIA celor 7 ani de acasa, EDUCATIA crestina etc. Cat despre votul dat P.N.L. prin premierul Ludovic Orban -alintat de tine Sica eu nu ma grabesc…..sunt mult prea incompetenti sa-l merite. Asa ca mai usor cu injuraturile Ionel Arsene are DREPTATE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.