După ce a fost refuzat de Klaus Iohannis la Ministerul Dezvoltării Regionale, functie pentru care a fost sustinut de Ionel Arsene, Ilan Laufer a primit o altă funcție importantă în Guvern, noteaza dcnews.ro

 Ilan Laufer a fost numit consilierul onorific al prim-ministrului Viorica Dăncilă, funcție care nu îi este remunerată, anunță sursa amintita, citand România TV.

Această numire a lui Ilan Laufer vine după ce președintele Klaus Iohannis l-a refuzat pentru conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale, propunerea în funcție venind din partea Vioricăi Dăncilă. Ilan Laufer a avut o reacție extrem de dură și l-a acuzat pe președintele României de antisemitism. De-a lungul timpului, acesta a mai fost consilier în Guvern, la Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii.

Laufer este membru PSD Neamt din vara anului 2017 si deja a primit si sarcini in organizatie. Potrivit vestea.net, Laufer a fost propus coordonator pe fostul Colegiu 4 de deputati (unde în 2012 și-a câștigat mandatul de deputat Elena Udrea – si ea fost Ministru al Dezvoltării), colegiu care era format din comuna Ion Creangă și Municipiul Roman. La finele celui de-al 2 -lea Război Mondial, 7000 de locuitori (dintr-un total de sub 30000) erau evrei. Adică aproximativ un sfert. mai mult, în aceeași perioadă, Romanul avea nu mai puțin de 18 sinagogi.

Șeful PSD Roman este senatorul Dan Manoliu și pentru cei care nu cunosc organizarea internă din PSD și rolul acestor funcții de coordonatori zonali, nu e clar dacă Laufer, ca viitor posibil coordonator, va fi plantat în coasta lui Manoliu (adică pe picior de egalitate) sau sau ii va fi char sef parlamentarului respectiv.

Este de notorietate deja ca Ilan Laufer este omul lui Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt si prieten la catarama cu Liviu Dragnea. Laufer a participat sambata 15 decembrie, alaturi de Arsene la ”Taierea porcului”, o petrecere de Craciun organizata de PSD Neamt la o pensiune din comuna Tazlau. Asadar, dupa ce si Oana Bulai a fost numita consilier personal al Vioricai Dancila, Arsene are acum un al doilea om plantat de-a dreapta premierului României.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.