Nemțenii trebuie să știe!”, spune Ionel Arsene, presedintele PSD Neamt, incercand sa traga un nou semnal de alarma asupra investitiilor in infrastructura din judetul Neamt, incepute de PSD. Arsene atrage atentia ca Guvernul PNL a redus cu 45% fondurile pentru PNLD 1 si PNDL 2, prin urmare, investiile incepute deja, nu vor putea fi duse la bun sfarsit, in ciuda tuturor asigurarilor date de liberalii din Neamt, care spuneau zilele trecute ca proiectele incepute de guvernele PSD vor fi continuate. ”Vineri, într-o conferință de presă, liderii locali PNL ne asigurau că toate proiectele de investiții începute în județul nostru și finanțate de guvernarea PSD vor continua.

Se pare că afirmațiile peneliștilor în teritoriu nu au nicio legătură cu ceea ce întreprind șefii lor la București.

Astfel, cu toate că în nota de fundamentare a bugetului Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației pentru anul 2020 se stipulează că investițiile demarate prin PNDL 1 și PNDL 2 vor fi finanțate și că toate proiectele în derulare vor fi finalizate, aflăm din proiectul de buget propus pentru anul viitor că acestui minister i-a fost atribuită o sumă cu 45% mai mică.

Și atunci, îi întreb pe cei din PNL – cum vor putea susține toate proiectele de dezvoltare a județului începute în timpul guvernării PSD, dacă au redus aproape la jumătate bugetul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației?!

Ludovic Orban a mințit cu nerușinare când a afirmat că guvernarea PSD a lăsat facturi de plată pentru PNDL în valoare de 5 miliarde de lei, când de fapt valoarea acestora la 1 noiembrie 2019 era de 1,27 miliarde de lei.

Fac precizarea că la nivel național sunt în derulare aproximativ 9.900 de proiecte de investiții finanțate prin PNDL. Din totalul acestor proiecte, 3.400 sunt implementate de primării a căror conducere este PNL-istă și 6.500 de primării PSD, arătând astfel că acest program nu a fost creat pentru pesediști, ci a fost gândit pentru dezvoltarea tuturor comunităților, indiferent de culoarea politică.

Având în vedere că numărul primăriilor PSD este aproape dublu comparativ cu numărul primăriilor PNL, se poate observa cu ușurință că acest raport se păstrează și în ceea ce privește numărul de proiecte derulate.

În urma controalelor întreprinse în ultima perioadă de Guvernul PNL reiese clar că ținta este reprezentată de administrațiile locale conduse de PSD, iar finanțările au fost tăiate în județe ca Neamț, Gorj, Teleorman, Vrancea, Ialomița, Brăila, Giurgiu, Dâmbovița sau Tulcea, unde la conducerea consiliilor județene sunt președinți PSD.

Atrag atenția funcționarilor publici din minister să nu facă abuzuri și să respecte ordinea cronologică a depunerii documentațiilor și a facturilor la plată, pentru a nu fi puși în situația de a răspunde penal în cazul în care favorizează anumiți aplicanți la îndemnul PNL!

Proiectele accesate prin programe guvernamentale care au primit finanțare trebuie finalizate, iar eu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Neamț, voi sprijini demersurile oricărei comunități locale nemțene care va fi nedreptățită de actuala guvernare!”, scrie Ionel Arsene pe pagina lui de facebook.

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Acest individ ar trebui linsat ptr cate rahaturi a facut in Neamt ,Neamtul a ajuns ultimul judet din Romania la castigurile realizate ,cel mai sarac judet ,Piatra Neamt este totusi pe primul loc la constructia de bierici noi cel mai multe biserici noi ,construite dupa 1990 ,asa ca nu va mirati de ce Arsene a dat atatia atatia bani din bugetul judetului ptr biserici ,in schimb nu s-a construit nici o scoala ,nici o gradinita sau macar un azil omenesc ptr batrani (urmariti cate aziluri particulare si sub patronarea unor ONG-uri, care iau pielea de pe batranii nenorociti si apartinatorii acestora, care de fapt sant niste asezaminte de exterminare, nu aziluri ) ! Intradvar guvernul PNL nu mai plateste mizeriile si afacerile dubioase facute cu firmele clintilor PSD-isti ,lucrari facute in bataie de jos si cu parandarat !

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.