In sedinta de Consiliu Judetean de maine, 14 iulie, este supus aprobării consilierilor judeteni, un proiect initiat de Ionel Arsene, pentru achizitionarea de servicii juridice, in cazul prabusirii podului de la Luțca, catastrofa cu puternic iz de coruptie, fiind denumită in documentele Proiectului de Hotarare semnat de Arsene, ”accident tehnic”.

Cu alte cuvinte, Arsene vrea sa angajeze un avocat platit din banii CJ Neamt, pentru a reprezenta institutia intr-o eventula disputa in instanta, privind ”recuperarea prejudiciilor si repunerea in situatia anterioara producerii accidentului tehnic la acest obiectiv”, dupa cum se specifica in Proiectul de Hotarare.

In referatul de aprobare semnat cu ”pentru” in numele lui Arsene de vicepresedintele Chitic, se precizeaza ca CJ Neamt are angajati specializati pe juridic, insa sunt pana peste cap de ocupati cu problemele din interiorul institutiei (șeful de la Juridic presteaza la Prefectura pe postul de secretar general) si nici nu prea fac față, profesional vorbind, unei spețe atât de sensibile, desi iau salarii de lux de ani de zile de la CJ Neamt, tocmai pentru astfel de servicii.

Asadar, dupa ”accidentul tehnic” de aproape 2 milioane de euro, nemtenii vor scoate bani din buzunare si pentru un avocat sau mai multi, care să reprezinte in instanta CJ Neamt impotriva colegilor de la PSD ai lui Arsene, adica administratorii Darcons SRL.

Cât va costa toată treaba, ramane de văzut abia după ce va fi adoptat proiectul si se va trece la pasul urmator: achizitia.

Extras din Proiectul de Hotarare, pasajul in care Arsene explica de ce oamenii de la Juridic din CJ Neamt, nu pot face treaba pentru care sunt platiti lunar.

Proiectul integral AICI:

S1 -suplimentare ordine de zi 14.07.2022

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.