Dupa tragedia cu 11 morti de la ATI Piatra Neamt (intre timp a mai murit o femeie transferata la Iasi), a devenit mai mult decat evident ca judetul Neamt se afla prins in caracatita unei coruptii devastatoare, cu ramificatii in toate institutiile cu atributii de control si de ancheta. Desi presa locala a scris sute de articole pe subiectul MAFIEI din judetul Neamt si mai ales din Spitalul Judetean, niciun anchetator nu s-a obosit sa faca investigatii nici macar de ochii lumii.

ITM Neamt este una dintre institutiile care are atributii in domeniul sanatatii si securitatii in munca. ITM Neamt este insitutia aceea condusa de un director cu o avere imensa, aproape fosilizat in scaun (Ioan Popescu pe numele lui- foto jos), institutie care gaseste nod in papura la orice control pe care îl face micilor intreprinzatori, sufocati cu amenzi si calcati de mai multe ori pe luna de inspectorii ITM care numai asa își pot justifica lipsa de obiectivitate cand vine vorba despre incalcarea legii la firmele mari sau la institutiile de stat. Chiar Ministrul Muncii declara in urma cu doua luni la Piatra Neamt, ca a gasit intr-o dimineata bezna la ITM Neamt, in urma unui control neanuntat.

Ioan Popescu- șeful ITM Neamt

Chiar astazi, ITM Neamt anunță intr-un comunciat de presa triumfalist, cum in luna octombrie, inspectorii au controlat pe linia SĂNĂTĂŢII ŞI SECURITĂŢII ÎN MUNCĂ, 185 de angajatori. 124 de angajatori au fost sanctionati cu avertismente si s-au aplicat 9 amenzi in valoare totala de 24.000 de lei.

In conditiile date, am fost si noi curiosi, sa aflam cand a facut ITM Neamt ultimul control la Spitalul Judetean Neamt, pe segmentul respectarii Sanatatii si Securitatii in Munca, pentru ca nu mai incap dubii ca la Sectia ATI nu s-a respectat legea in acest sens, altfel, saloanele ar fi fost prevazute macar cu senzori de fum sau cu hidranti. Asta inseamna sanatate si securitate in munca.

Iata discutia intre reporterul tvmneamt.ro si Elvis Sîsînă, purtator de cuvant ITM Neamt:

Reporter: Cand a facut ITM Neamt ultimul control la Spitalul Judetean Neamt, privind respectarea normelor de Sanatate si Securitate in Munca?

Elvis Sîsînă: Nu va putem da aceasta informatie, pentru ca este o ancheta in curs

Rep: Poate nu ati inteles intrebarea, deci o repet. Cand a fost ultimul control pe Sanatate si Securitate in Munca, la Spitalul Judetean Neamt?

E.S.: V-am spus, nu pot sa va dau aceasta informatie, pentru ca este in curs ancheta procurorilor

Rep: Nu v-am intrebat nimic despre tragicul eveniment de la Sectia ATI, intrebarea mea nu are nicio legatura cu ancheta in curs. V-am intrebat doar cand a fost ultimul control pe Sanatate si Securitate in Munca, la Spitalul Judetean Neamt?

E.S.: Nu pot sa va raspund la intrebare, pentru ca repet, se desfasoara o ancheta

Rep: Intrebarea mea tine de activitatea ITM, nu de ancheta pe care o fac acum procurorii. Nu cred ca v-a interzis vreun procuror sa dati informatii presei despre activitatea curenta. Astazi tocmai ati emis un comunicat de presa cu date despre controale. V-ati cerut voie de la procurori? Deci sa inteleg ca nici nu mai stiti cand a fost ultimul control? Inseamna ca a fost in urma cu cel putin 20 de ani daca nu-si aminteste nimeni cand au fost inspectorii ITM ultima data la Spitalul Judetean Neamt

E.S.: Nu pot sa va raspund nici la asta, imi pare rau!

Deci, institutia care are atributii de control privind securitatea in munca, se ascunde dupa procurori cand este prinsa cu mâșa-n sac. Se poate deduce deci, ca bugetarii de la ITM, platiti regeste de contribuabili, au uitat si adresa spitalului sau a altor institutii mari, unde ar trebui sa mearga periodic in controale tematice, pentru ca vorbim despre vieti de oameni, care intre timp s-au si pierdut. Vreo 11.

Mai mult, tot ITM Neamt anunta cu mare emfaza in luna august 2019, ca va fi demarata o acţiune de informare şi control a Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ in instituţiile administraţiei publice’‘. Atunci, tvmneamt.ro publica urmatorul articol: ITM Neamț, misiune imposibilă! Controale la șefii politici: Consiliul Județean și primării

Dupa cum s-a vazut in aceste zile, am avut dreptate. A fost misiune imposibila, nu a facut nimeni niciun control la nicio institutie, sau daca s-a facut, s-a gasit totul in regula. Pentru ca asta inseamna coruptia in judetul Neamt. O intreaga increngatura de ”interlopi politici” numiti in functii cheie, care ar trebui sa se controleze unul pe altul si eventual sa se si sanctioneze intre ei. Nu o vor face niciodata. De asta ancheta de la ATI ar trebui sa se extinda catre absolut toate institutiile din judetul Neamt si sa fie taiat raul din radacina. Altfel, nu este decat o chestiune de timp pana ce coruptia din Neamt va omorî alti oameni si pana vom face alte altare de candele.

Apropo! ITM Neamt investigheaza in aceste zile si ce s-a intamplat la ATI, pentru ca tragedia se incadreaza si la accident de munca. Acelasi ITM care nici nu mai stie cand a facut ultimul control la spital.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

 1. baaa dar pe dobitocul si coruptul asta de popescu cand dracu sa va ia il schimbati? si pdl, psd, pnl il tin pe acest handicapat pe functie??!!!!! baaa are 15 ani acest analfabet de cand conduce ITM ul ei si ci nevasta sefului SRI MANDRILA!! JAVRELOR, HOTILOR, CORUPTILOR, TEMBELILOR ETC!

 2. Bravo ADY…..

  Cine să-l schimbe?????

  Ăia care vin la PUTERE primesc dreptul de la EL, de la STÂNCEL(o. c. p. i) de la DORNEANU(a.p.i.a),de la ILISEI(o.j.f.i.r) cel de la D. S. V. și mulți alții…….
  Verificați câți stau pe scaune de trei, patru mandate ca cei de mai sus……
  De ce??? Simplu… La fiecare schimbare ei contribuie la bunăstarea PARTIDULUI câștigător…… ĂȘTIA sunt adevărații BARONI LOCALI… NU CIORĂPEL…. TOȚI folosesc mașinile INSTITUȚIILOR în interes personal(sâmbăta, duminică te întâlnești cu ei pe unde nu te aștepți:piață, kaufland, Lacu Roșu, Tg. Neamț etc…..VERIFICAȚI….)

 3. În fiecare zi a săptămânii găsiți mașinile INSTITUȚIILOR parcate la adresele lor de domiciliu(nopțile mașinile nu ar trebui parcate în curțile INSTITUȚIILOR???? greșit le țin acasă)????????!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????? #########$##

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.