Presedintele ALDE Neamt, Ion Asaftei, anunta ca in urma sedintei online a Biroului Politic Central ALDE, s-a stabilit ca parlamentarii partidului lui Tariceanu nu vor vota astazi in Parlament prelungirea starii de urgenta in forma propusa de presedintele Iohannis. Asaftei explica motivele care au stat la baza deciziei, dar si schimbarile propuse a fi facute in textul decretului emis de presedinte.

Ion Asaftei: ”Am participat la ședința online a Biroului Politic Central al ALDE, al cărui membru sunt, în care s-a dezbătut votul pentru prelungirea stării de urgență.
Parlamentarii ALDE nu vor vota pentru prelungirea stării de urgență la ședința Plenului reunit al Parlamentului României, din data de 16.04.2020, pentru că, la adăpostul ei, ordonanțele militare legalizează lipsa de transparență și deschid drum liber abuzurilor.

Am văzut cu toții modul în care s-au dat contracte în ultima perioadă. Nu vor vota starea de urgență propusă de Președintele Iohannis până când nu ne va fi prezentat un program clar de măsuri pentru repornirea activității economice în România, cu respectarea condițiilor de protecție sanitară.

Nu am văzut, în motivarea autorităților pentru prelungirea stării de urgență în toată țara, o analiză care să arate de ce este nevoie să o facă peste tot. Sunt județe care nu sunt grav afectate de coronavirus. De ce acolo nu putem să dăm liber firmelor să lucreze?
Constituția permite președintelui să ia măsuri punctuale, din punct de vedere teritorial ( art 93, (1) Preşedintele României instituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgenţă în întreaga ţară ori în unele unităţi administrativ-teritoriale şi solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate, în cel mult 5 zile de la luarea acesteia ), sau pe o perioadă de cel mult 30 de zile. ( OUG nr. 1/ 1999 Art. 5. – Starea de asediu se poate institui pe o perioadă de cel mult 60 de zile, iar starea de urgență, pe o perioadă de cel mult 30 de zile).
Nu văd care mai e rostul prelungirii stării de urgență în condițiile în care România începe să își exporte forța de muncă. Deci, s-a decis să NU se voteze Decretul în forma prezentată de Klaus Iohannis”, precizeaza Ion Asaftei.

I.C.

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. trebuia sa mergeti la guvernare, nu sa dati jos un guvern si sa puneti pe altii care sa se friga inainte de alegeri ca voi sa iesiti pe cai mari dupa, asa ca „ciocu mic!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.