Ion Asaftei, vicepresedintele CJ Neamt si presedintele ALDE Neamt a recunoscut intr-o conferinta de presa sustinuta ieri la sediul ALDE Neamt, ca situatia drumurilor din judet nu este deloc roza si a tinut sa puncteze ca nu toate sunt in administrarea CJ Neamt.

El a prezentat jurnalistilor si o harta a infrastructurii rutiere a judetului, precizand ca sunt mai multe categorii de drumuri: satesti, comunale si municipale (in administrarea primariilor), judetene (in administrarea CJ Neamt) si nationale (in administrarea CNAIR).

In judetul Neamt sunt 726 de km de drumuri judetene din care Asaftei sustine ca aproximativ 40 de km au fost modernizati sau consolidati in ultimii ani. Drumurile nationale sunt in lungime totala de 407 km din care o mare parte sunt intr-o stare de degradare continua. Asaftei a a aceptat faptul ca CNAIR a lasat de izbeliste infrastructura rutiera din Neamt, unde comparativ cu judetele invecinate, lucrarile de reabilitare se lasa prea mult asteptate. El a spus ca va face demersuri la factorii de resort pentru ca situatia se agraveaza pe zi ce trece, mai ales pe drumurile nationale de pe Vale Bistritei.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

5 COMENTARII

 1. Locuitorii județului care au probleme din cauza drumurilor proaste, habar n-au cine e domnul respectiv și cu ce se ocupă acesta. Așa cum nu știu nici ale cui sunt drumurile și de ce sunt mai proaste decât în urma cu 30 de ani. Ei văd că o duc din ce în ce mai greu.
  Cat despre demersuri, nici vorba cu “deșteptul promite și prostul trage nădejde” nu mai merge, tovarăși!

 2. 40 de km din 726. Și ăia cu aproximație. Ăia 40. NU-S CAM PUȚINI?
  Când electorii din Neamț au pus stampila VOTAT la alegeri, nu au votat pentru CNAIR, ci pentru gospodari care au promis că fac și dreg.
  Acuma, ce să vezi?
  Ioane Ioane, toată lumea doarme eeeeeeee…
  Dumnezeu, nu!
  Că de-aia ne bate! Nu cu arătătorul la palmă, ci cu alunecări de teren, cu ploi abundente…

 3. bai, abia acum, dupa doi ani s-a informat si mitomanul asta despre infrastructura drumurilor nemtene…Dar cand ne mintea ca are finantare pentru un drum sau altul, ori cand spunea ca “axialul” este chestiune de timp pana il termina samd…cine l-a invatat, experienta? Vezi tov vice si du-te la ministere sau aiurea si informeaza despre acel drum european care trece pe langa sandramaua dumneavoastra…este jenant sa arate astfel..rade europa de noi…nu suntem in stare sau nu vrem sa facem cinste acestei tari..zbate-te ca de aceea stai pe fotoliul de vice..(pana acum, randament 0)

  • Au tot ținut axialul ăsta ca pe asul din maneca. Sau ca pe un iepure scos din joben. În campanii electorale, țup iepurașul! Iar timp de patru ani, axialul, drum forestier pentru codrii decimați.
   DN 15 de ce a ajuns în halul acesta? Pentru că a fost drum de cărăușie pentru tonele de lemn ucis în Munții Neamțului.
   Comuniștii lucrau cu ingineri unul și unul. De aceea au rezistat decenii ce s-a construit. Acum, s-a isprăvit.
   A fost o țară frumoasă și bogată, România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.