Ion Asaftei, presedintele ALDE Neamt si vicepresedintele CJ Neamt, a declarat astazi intr-o conferinta de presa ca deznodamantul de ieri pentru Guvernul Dancila nu ar fi fost posibil daca ALDE nu iesea de la Guvernare. Asaftei a facut delcaratiile in contextul in care presedintele Iohannis a atribuit PNL toate meritele pentru demiterea de ieri a guvernului, in urma motiunii de cenzura votate in Parlament.  ”Dupa cum stiti cu totii Guvernul Dancila a picat, a cazut, vorba fratilor nostri de peste Prut, care spun cand pica un copil la examen ca s-a prabusit.

Deci Guvernul Dancila s-a prabusit, asta este vointa politica, e un exercitiu democratic bine venit in cei 30 de ani de democratie schiopatanda pe care sigur, o aplicam pe teritoriul romanesc (..) Este esential de observat ca ALDE a jucat un rol politic major fara de care motiunea nu ar fi trecut. Nu numai ca nu ar fi trecut aceasta motiune, dar guvernul ca atare nu ar fi cazut. Nu ar fi fost demis (n.n. guvernul) daca ALDE nu facea acel pas matur, dupa o indelungata chibzuiala, dupa profunde analize care s-au facut la nivelul conducerii noastre, de a ne retrage de la Guvernare (…) Am vazut ca domnul presedinte Iohannis a felicitat PNL-ul pentru trecerea motiunii.

Cred ca era elegant sa fi felicitat Alianta Liberalilor si Democratilor, sigur si celelalte partide care au mai participat la acest exercitiu democratic, dar nu induci in discurs tendinta de aprecierea doar catre un partid, de parca ar fi facut PNL-ul totul. Sub nicio forma. PNL-ul n-a fost niciodata in stare sa darame singur guvernul”, a spus presedintele ALDE Neamt.

Asaftei a mai precizat ca motiunea de cenzura a fost votata de ALDE pentru ca asta face un partid de opozitie, explicand ca partidul lui Tariceanu si-a asumat aceasta stare de fapt din momentul in care a parasit guvernarea. Motivele iesirii de la guvernare au fost ca ALDE ajunsese sa faca opozitie in cadrul propriei coalitii, pentru ca PSD nu respecta programul de guvernare si refuza sa puna in practica ceea ce ALDE promisese in campania electorala din 2016.

Liderul ALDE Neamt a anuntat ca ALDE nu va intra la guvernare alaturi de partidele care au contribuit la demiterea Guvernului Dancila, insa va face parte din majoritatea parlamentara care va sustine noul guvern, daca acesta va respecta anumite conditii: sa mentina cota unica de impozitare, sa nu incerce sa reinstaleze ”republica procurorilor si generalilor”, sa nu desfiinteze Sectia de Investigare a Magistratilor, etc.

Declaratiile complete ale lui Ion Asaftei, in inregistrarea transmisiunii live, realizata de tvmneamt.ro

Conferință de presă- ALDE Neamț. Asaftei: "Guvernul Dăncilă nu ar fi căzut dacă ALDE nu ieșea de la guvernare"

Publicată de TVMneamţ.ro pe Vineri, 11 octombrie 2019

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.