Lăsați nișele astea de doi lei”, a fost răspunsul lui Ion Asaftei, pus de PSD președinte interimar al CJ Neamț, când a fost întrebat despre proiectul noului spital județean.

Întrebarea i-a fost adresată lui Asaftei de Valentin Stavarache, consilier județean PNL. La sfârșitul unei ședințe extraordinare care a avut loc ieri, online, ca de obicei, în condiții tehnice execrabile. La punctul ”diverse” al ședinței, având în vedere că sunt tot mai multe voci care susțin că CJ Neamț ar putea rata și proiectul cu spitalul, Stavarache l-a întrebat pe Asaftei care mai este stadiul proiectului, știind că nu a fost semnat nici măcar contractul de finanțare, iar lucrările ar trebui finalizate în iulie 2026.

Vizibil iritat, Asaftei a refuzat să răspundă la întrebare, ba mai mult, a făcut niște afirmații și trimiteri total aiuristice și pe lângă subiect, care amintesc de ședințele partidului comunist sau de o copie (e adevărat, mai puțin reușită) a infractorului fugar, Ionel Arsene, de pe vremea când acesta prezida ședințele de CJ și dădea răspunsuri la mișto sau în limbaj de vagabond de bodegă.

Lăsați nișele astea de doi lei! Lăsați publicitatea și propaganda electorală! Solicitați (neinteligibil) care vă scriu articolele, să scrie în continuare! A doua chestiune foarte clară, haideți să nu stricăm ziua de astăzi, e o zi… e o zi frumoasă (neinteligibil) și s-au deschis școlile dom`le. Vorbim de educație. Educația vă aduce și caracter și vă aduce și ceea ce înseamnă oameni destoinici și buni pentru ceea ce înseamnă viitorul României (…) Nu vreau să discut despre această problemă. Vom discuta altă dată (…) Haideți să nu stricăm solemnitatea aestei zile. Sănătate (sic!), vă salut pe toți cu dragă inimă, o săpămână binecuvântată și (neinteligibil)! Doamne ajută! Declar închisă ședința!”, a fost răspunsul lui Ion Asaftei, referitor la cea mai arzătoare problemă de sănătate pentru întregul județ.

Lucrările la noul spital ar trebui să se finalizeze la în luna iulie 2026, adică în mai puțin de 3 ani, însă nici până astăzi nu a fost semnat contractul de finanțare între CJ Neamț și Ministerul Sănătății condus de PSD. După semnarea contractului de finanțare urmează atribuirea lucrărilor, demers care poate dura și jumătate de an. De aceea, pare că proiectul este într-un real impas, dacă nu chiar în pericol de a nu se mai realiza niciodată. De altfel, surse din CJ Neamț afirmă că nici nu s-ar mai dori realizarea proiectului, pentru că documentația tehnică presupune multă muncă și mai ales pricepere, calități pe care sinecuriștii, cumetrii, nașii, finii și beizadelele angajate de-a lungul timpului în instituție pe filieră PSD, nu le au.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.