Intr-un editorial scris pentru vestea.net, Ion Asaftei, presedintele ALDE Neamt si vicepresedintele CJ Neamt, ridica mai multe semne de intrebare pe marginea crizei Covid 19. Asaftei vorbeste despre ”papusari” din spatele crizei, despre frica indusa si despre faptul ca nu s-au efectuat autopsii persoanelor declarate decedate din cauza virusului. Aceeasi problema au ridicat-o si putinii medici din Romania care au curaj sa puna la indoiala ce se prezinta oficial. Despre autopsii, Ion Asaftei spune ca ”puteau stabili cauza reală a decesului. Fără aceste date, la fel ca în România, fiecare a raportat ce a vrut sau ce trebuia să iasă la socoteală”

Ion Asaftei:

Oriunde privești, oriunde cauți, ies la iveală nepotriviri enorme. Din toate acestea, însumându-le, se conturează nepotrivirea supremă care provoacă groază în rândul promotorilor crizei și a asociaților lor. Măsurile impuse se dovedesc nu exagerate, ci fără legătură cu gestionarea adecvată a amenințării cu un nou coronavirus. Se fac în continuare eforturi disperate, indiferent de costurile naționale și globale, pentru ca promotorii și asociații să se sustragă răspunderii.

Multe din nepotriviri au fost trecute cu vederea în timp real, la momentul optim, din cauza fricii induse și, ca în România, a amenințării cu varii sancțiuni zdrobitoare. Un prim exemplu fundamental se referă la neefectuarea autopsiilor din primul moment. Este incredibil cum țări puternice, cu democrații de referință, cu sisteme de sănătate și de aplicare a legii consolidate, au refuzat să respecte legea națională care impunea autopsii în cazuri… textul integral poate fi citit AICI

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.