La Consiliul Județean Neamț nu se simte deloc criza financiară, deși guvernul PSD pregătește noi taxe și impozite pentru mediul privat, din cauză de gaură la buget. La CJ Neamț nu numai că nu se reduc cheltuielile, ci chiar cresc. Nu contează că până acum s-au pierdut proiecte (gestionate de instituția aminitită) de sute de milioane de euro, iar mai nou pare să fie în pericol și proiectul cu autobuzele electrice, important este ca președintele interimar Ion Asaftei, să fie consiliat. Prin urmare, omul pus de PSD în  locul lui Arsene, și-a mai angajat încă un consilier personal.

Este vorba despre Alexandra Pocovnicu, în vârstă de 21 de ani. Conform surselor tvmneamt, aceasta a fost angajată cu jumătate de normă la cabinetul lui Asaftei, în urmă cu aproximativ 3 săptămâni. Pe 17 august, deci în urmă cu 2 săptămâni, Tvmneamt a cerut informatii oficiale de la CJ Neamț privind lista consilierilor personali ai lui Ion Asaftei, însă răspunsul nu a venit nici până astăzi. Este adevărat, legea prevede un termen de 30 de zile pentru răspuns, însă având în vedere că informațiile solicitate nu sunt de o mare complexitate, ba chiar sunt extrem de simple, iar răspunsul putea fi formulat în cel mult 48 de ore, este evident că cineva trage de timp sau chiar vrea să țină ascunse aceste informații. Motivele sunt lesne de dedus.

Alexandra Pocovnicu este angajată, de data asta cu normă întreagă, și la cabinetul prefectului PSD, Adrian Niță. Prin urmare, ar fi interesant de știut cum se împarte între cele două locuri de muncă, la care ar trebui să fie prezentă în total 12 ore pe zi, mai ales că locul de muncă de la Prefectură este cu normă întreagă, adică trebuie să fie prezentă permanent în cele 8 ore de program. Ea a fost angajată la Prefectură în urmă cu mai bine de un an de zile, la vremea aceea, fiind proaspătă absolventă de liceu sportiv.

Alexandra Pocovnicu este iubita lui Sebastian Soroceanu, fiul cel mare al Danielei Soroceanu, secretara județului.  Sebastian Soroceanu este și el consilier personal (tot cu jumătate de normă) al lui Ion Asaftei, dar mai are un loc de muncă la stat, ca director adjunct la A.D.I.-ul care se ocupă cu câinii comunitari, organism înființat și finanțat de CJ Neamț, pe vremea când Arsene era foarte preocupat de crearea de noi locuri călduțe pentru sinecuriștii PSD sau pentru slugi din alte partide. Soroceanu jr. mai are și un al treilea loc de muncă la stat, la un Centru DGASPC. Job-ul a fost obținut prin concurs și este pus la păstrare, adică suspendat.

La acest moment, Ion Asaftei are în total 8 consilieri personali. 4 cu normă întreagă și 4 cu jumătate de normă. Mai jos, lista cu 7 dintre cei 8 consilieri, publicată de vestea.net în luna iulie, la care se adaugă și al optulea consilier personal, adică iubita fiului secretarei județului.

Un consilier personal cu normă întreagă, are un salariu de aproximativ 8.000 de lei net, iar unul cu jumătate de normă, are un salariu de aproximativ 4.000 de lei net, adică bani în mână. Dacă este implicat într-un proiect european, un consilier personal mai poate câștiga în plus și câte 2.000 sau chiar 3.000 de lei pe lună. Oricum, pe varianta minimă a salarizării (fără alte adaosuri), Consiliul Județean Neamț plătește la acest moment pentru consilierii personali ai lui Ion Asaftei, aproximativ 20.000 de euro (salarii brute) pe lună. Asta înseamnă un sfert de milion de euro pe an din banii nemțenilor pentru cei 8 sfătuitori ai președintelui unei instituții care înregistrează eșec după eșec.

Tinere speranțe la Prefectura Neamț. Absolventă de Liceu Sportiv, angajată la cabinetul prefectului Niță

Ionut CORFU

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.