Referindu-se la reportajul Pro TV despre dezastrul de la spitalul județean, Ion Asaftei, președintele interimar al CJ Neamț, pus în funcție de PSD, a spus în această dimineață într-o emisiune online la Mesagerul de Neamț, că emisiunea realizată de Alex Dima, ar trebui să se numească România, te urăsc! ”De fapt, și emisiunea de aseară, de la Pro TV, cu… România, te iubesc!, mă rog, putea să spună, România, te urăsc!, că nu e o problemă… e părerea mea, da. România, te iubesc!, această emisiune a fost practic, aș zice, calată, plasată, mai ales pe aspecte care țin până la urmă de un anumit manageriat păgubos… eu l-aș numi așa… directori care… ăăăă…. i-aș putea defini…ăăăă…. prin modul lor de acțiune acolo, la nivelul unui elitism așa, legat și de un fatalism”, a spus Asaftei în emisiunea Cafeaua de dimineață, realizată de Valentin Bălănescu.

El a continuat, aruncând cea mai mare parte din vină pentru situația actuală de la spital, pe fostul director Alexandru Filimon, pe care l-a acuzat că nu i-a pus la treabă pe cei peste 100 de angajați de la întreținere.

Ion Asaftei, despre dezastrul de la spitalul județean: ”Așteptăm, așteptăm și așteptăm”

Prestație de toată jena a interimarului Ion Asaftei de la CJ Neamț, în fața reporterului Pro TV, Alex Dima, în timpul realizării reportajului ”Spitalul Infernal”- România, te iubesc!, difuzat seara trecută, de Pro TV.

Întrebat ce face CJ Neamț în privința dezastrului de la spital, Asaftei a spus că Doru Conachi, director executiv în CJ Neamț, merge la București la fiecare două săptămâni, exact pentru această problemă. Referitor la rezultatele drumurilor la București, Asaftei a spus: ”Așteptăm, așteptăm și așteptăm”. Interimarul Asaftei nu s-a putut abține să joace și cartea naționalismului deșănțat, deși asta nu are nicio legătură cu subiectul pe care a fost abordat: ”Eu, pentru țara asta și pentru România, îmi dau viața”.

Reportajul Pro TV scoate la iveală încă o dată, că spitalul este în colaps. De data asta, cadrele medicale nu s-au ferit să vorbească deschis despre lipsurile din spital și despre infernul în care sunt nevoite să-și desfășoare activitatea.

Asaftei a fost pus de PSD în locul lui Arsene, în urmă cu 6 luni și abia sâmbătă, 14 octombrie, a mers pentru prima dată la spitalul din subordinea CJ Neamț. Asaftei a fost și vicepreședinte al CJ Neamț, între 2016-2020.

Până în urmă cu câteva zile, directorul spitalului a fost Alexandru Filimon. Acesta nu era și nu este înregimentat politic, și a preluat funcția prin concurs, în urmă cu mai bine de 2 ani. Pentru că eforturile sale de a îndrepta măcar parțial lucrurile, au fost sortite eșecului, a apelat la o ultimă soluție. O scrisoare către prefect, în care îi semnala reprezentantului guvernului în teritoriu, că situația de la spital este extrem de gravă, și că instituția ar trebui trecută sub stare de urgență. După câteva zile, Filimon și-a semnat demisia. În locul lui, Asaftei a numit-o director pe medicul Cristina Atănăsoaie, activist PSD.

Reportajul Pro TV integral, mai jos:

Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.