Consilierii locali PSD și Pro Romania de la Roznov, pare ca si-au găsit in sfarsit rostul lor in administratia publica si au desfiintat (ilegal) postul de administrator public, ocupat de George Triboi. Actiunea de zilele trecute face parte dintr-o serie de atacuri la primarul PNL de la Roznov, care recent s-a plans că este victima unor razbunari politice care nu au nimic de a face cu rolul pe care ar trebui sa-l aiba in comunitate aleșii locali. Din ce spune primarul, lucrurile ar fi luat amploare după ce a refuzat propunerea deputatului Ciprian Șerban, de a se inscrie in PSD. Culmea, din conspiratie fac parte si cativa consilieri locali PNL.

George Triboi a declarat astazi in emisiunea ”Cafeaua de dimineata” de la Mesagerul de Neamt, realizata de Valentin Bălănescu, că a fost avertizat asupra acestui ultim atac la administratia PNL, spunandu-i-se ca este o victima colaterala, adica ținta reală ar fi primarul, caruia trebuie neaparat sa i se puna bețe in roate. ”Majoritatea care s-a format in jurul PSD-ului, sa spunem asa, ei au spus ca n-au nimic cu mine, sunt prieteni cu mine chiar, dar sunt victima colaterala. Acolo… (n. red. la Roznov) eu n-am inteles niciodata de ce este un razboi continuu de cativa ani, acum imi dau seama ca intr-adevar, de exemplu, primarul Pavăl Vasile a venit si a deranjat niste lucruri care pana acum nu mergeau deloc, dar pentru ei, ma refer la cei care erau viceprimari si primari, mergeau brici. Acum, cand noi vrem sa facem ceva acolo si primarul se straduie ca sa schimbam… adica nu se poate sa ai niste comune langa tine cum e Zanestiul, cum e Savinestiul, care cand vorbesti cu primarii de acolo îți spun ca mai au un kilometru, doi de asfaltat si tu la Roznov din 50 de kilometri mai ai de asfaltat 30. Ideea e ca îi deranjeaza.

Din moment ce un consilier local (n.red. fost viceprimar) are niste probleme cu o constructie facuta pe domeniul public, alt consilier are niste probleme cu terenuri, altul de la PNL, este angajat consilierul personal al Madalinei Ciubotaru (n.red. fiica fostului primar) la Consiliul Judetean, este vorba despre Ciocoiu Alin, atunci inteleg ca sunt o victima colaterala, nu ma deranjeaza ce s-a intamplat acolo. Pentru ca intr-adevar, nu Consiliul Local propune schimbarea organigramei ci intra in atributiile viceprimarului. Prefectura poate sa dea aviz de legalitate pe Hotararea asta care a fost votata, dar ma voi indrepta in instanta, in contencios administrativ”, a spus George Triboi, administratorul public al orasului Roznov.

Conform unor surse politice, supărarea cea mai mare, ar fi că s-au cerut lucrări la Roznov pentru o firmă roșu-trandafir, cu anumite legături sus-puse (inclusiv de rudenie), însă solicitarea a fost tratată cu un NU hotărât.

Prefectul PSD Adrian Niță nu ar trebui sa dea aviz de legalitate Hotararii de CL de la Roznov, pentru ca intr-o speță trasă la indigo, tot la Roznov, colega lui de partid, Daniela Soroceanu, pe vremea cand era prefect, nu a dat aviz de legalitate cand a fost desfiintat postul de administrator public, pe care era atunci Catalin Chitei.

Si la Piatra Neamt a fost o speță identica cu cea de la Roznov, cand primarul Chitic a fost lăsat fără administrator public si fără consilieri personali tot de consilierii PSD, însă instanta a dat castig de cauza primarului si i-a repus pe toti pe functii.

De remarcat in cazul de la Roznov, este ca PSD-istii nu s-au aratat deloc deranjati cand administrator public pe vremea primarului Ciubotaru, era șeful lor de organizatie, actualul deputat Ciprian Șerban. In anul 2016, inainte de a fi deputat, Șerban a fost pentru cateva luni administrator public al orasului Roznov, cu un salariu de aproximativ 5.000 de lei.

Declaratiile lui George Triboi pot fi vazute mai jos, de la minutul 22:30

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.