Asigurarile de tip RCA s-au scumpit. In Neamt, asiguratorii, deja au majorat preturile politelor cu 15- 20%. De exemplu, o polita RCA care pana la 31 august costa 200 de lei, de la 1 septembrie se incheie cu 230 de lei.

Scumpirea, este pusa de companiile de asigurare, pe seama falimentului Astra Asigurari. Reprezentantii asiguratorilor, spun ca principalul motiv al cresterii preturilor este faptul ca fondurile de garantare nu vor putea suporta despagubirile catre clienti. Fals: “Se pare ca este doar un pretext pentru a lua pielea de pe romani si de a aduce preturile asigurarilor la nivelul celor din UE. Sa nu uitam ca anul trecut au vrut sa faca acelasi lucru, chiar daca nu exista niciun faliment, iar in urma dezbaterilor publice, s-a renuntat la intentie. Aceste scumpiri nu o sa ne avantajeze deloc, nici pe noi cei care vindem nici pe clientii nostri”, spune un agent de vanzari polite RCA. Mai multe voci din domeniu contrazic si spun ca banii din fondurile de garantare ajung fara nicio problema, chiar daca falimentul Astra face ca din fond sa se acopere si daunele suportate din politele incheiate de respectiva companie. Va fi doar o chestiune pe termen mediu, pentru ca la un moment dat, cand politele Astra expira, clientii se vor indrepta catre companiile ramase pe piata, cu alte cuvinte, banii care pana acum ajungeau la Astra, de acum vor ajunge la celelalte companii de pe piata de asigurari.

Ce se intampla acum, nu este decat o oprtunitate pentru asiguratori de a- si mari profiturile, folosind un faliment drept pretext. Si asta nu e tot. Companiile de asigurare au de gand sa mai mareasca preturile politelor, cu 80%, sau chiar sa le dubleze.

Ionut Corfu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.