Asistenții medicali care au cel puțin 5 ani vechime se pot înscrie, începând de luni, 5 octombrie, la examenul de grad principal.

Examenul de grad principal se organizează de Direcția de Sănătate Publică Neamț, pentru asistenți medicali generaliști, moașe și asistenți medicali. Taxa de înscriere a fost stabilită la 120 lei pentru fiecare participant. Potrivit economistei Maricica Drăgan, director economic la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, la un salariu mediu net de 1700 lei lunar, prin obținerea gradației se adaugă aproximativ 200 de lei lunar.

Examenul de grad principal se desfășoară în două etape: verificarea dosarelor de înscriere – etapă eliminatorie, urmat de test grilă de verificare a cunoștințelor. Pentru a fi declarați „promovat“ candidații trebuie să obțină la testul grilă minimum 70 de puncte, corespunzător notei 7,00.

Tematica și bibliografia pentru examen sunt elaborate, pe specialități, de către reprezentanții Ministerului Sănătății și ai Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, fiind publicat cu cel puțin 60 de zile înainte de data începerii examenului.

Înscrierile au loc până la data de 22 octombrie 2015, iar examenul scris va avea loc, pentru asistenții generaliști, pe 29 octombrie 2015, iar pentru moașe și asistenți medicali – pe 30 octombrie.

Geanina NICORESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.