O echipa a Asociatiei Comunelor din Romania a avut, recent, o noua runda de discutii la Ministerul Agriculturii. In cadrul intalnirii au fost dezbatute chestiuni de actualitate privind agricultura din toate zonele tarii.Problemele ridicate de reprezentantii Asociatiei Comunelor din Romania (ACOR) au vizat: cadastrul agricol, camerele agricole, legea pajistilor, precum si Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.

In privinta gasirii solutiilor pentru realizarea cadastrului la nivelul comunelor, reprezentantii ministerului au subliniat faptul ca aceasta reprezinta o prioritate a Romaniei stabilita prin Acordul de Parteneriat, urmand a fi finantata pentru perioada 2014-2020 prin Programul Operational Regional. Totodata, reprezentantii ACOR au prezentat o serie de propuneri pentru eficientizarea implementarii masurii de infrastructura rurala, finantata din FEADR, pe baza experientei dobandite in perioada 2007-2013. In acest sens, s-a agreat constituirea unui parteneriat intre autoritatile publice responsabile si ACOR, in vederea identificarii modalitatilor de punere in practica a propunerilor asociatiei.

De asemenea, s-a discutat despre dezvoltarea locala, in perspectiva urmatorilor 7 ani. Au fost clarificate mai multe aspecte privind constituirea parteneriatelor in viitoarea perioada de programare, modul de selectie a Strategiilor de Dezvoltare Locala, precum si implementarea proiectelor inovative, proiecte ce vor putea fi finantate prin Programul National de Dezvooltare rurala 2014-2020.

In ceea ce priveste soarta camerelor agricole, in prezent singura problema nerezolvata este finantarea, si de aceea se impune ca reprezentantii acestora sa fie cat mai interesati in atragerea fermierilor si oferirea de servicii de calitate catre acestia. Totodata, se are in vedere pe viitor corectarea unor deficiente ale legii camerelor agricole.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.