O directoare de scoala din Piatra- Neamt ajunsa pe functie fara nicio legatura cu vreun partid politic, cum ar fi PSD, si-a depasit grav atributiile dar si etica de cadru didactic, facand publice imagini cu minori, amenintandu-i cu politia si expunandu-i oprobiului public, inainte sa stie daca, si cine este vinovat ca un geam din curtea scolii a fost spart cu mingea.

Ioana Iordache, directoarea Scolii Gimnaziale Daniela Cuciuc, a pus mai multe poze pe contul ei facebook, reprezentand capturi de ecran de pe camerele de supraveghere de la scoala amintita, in care apar copiii pe care-i acuza fara rezerve ca ar fi produs daune scolii. Pe langa capturi, ea a pus si poze cu un geam spart si cu o bara de metal de la un geam care pare rupta.

Directoarea lasa sa se inteleaga ca minorii din imagini ar fi vinovati de ”enormele” daune produse scolii si fara o minima verificare ii ameninta direct cu politia, in termeni ironici si cu mult patos. ”Pe tinerii cu veleități de ,,mari fotbaliști ” care au spart geamurile școlii îi anunț că filmarea ,,evenimentului”, cu imaginile chipurilor lor, a ajuns la poliție! Așadar, să-și asume și faptele de teribilism!”, spune directoarea care acuza si condamna cu zel niste copii inainte ca vreo autoritate sa constate asta. Ea se arata si foarte iritata de faptul ca politistii o pun sa faca plangere, de parca acesti copii trebuiau ridicati urgent cu mascati, arestati sau biciuiti in piata publica pentru ca asa spune ea. Directoarea isi permite sa duca lucrurile si inspre zona politica, numindu-i pe copii, ”tineri frumosi si liberi”. Nu se fereste nici sa accepte ca minorii din imagini sunt idioți, sa ameninte ca ”vor plati cu varf si indesat”, iar intr-un final sa recunoasca cu satisfactie maxima faptul ca ”au fost atat de speriati de imagini”.

Iordache incalca grav legea facand publice imagini cu minori obtinute din sistemul de supraveghere al scolii, dar mai ales, ii judeca pe acestia public pe o retea de socializare, incalcandu-le dreptul la aparare si la prezumtia de nevinovatie. Atitudinea ei era total invers atunci cand seful PSD Neamt, Ionel Arsene, era arestat preventiv la inceputul anului 2018 si se invoca prezumtia de nevinovatie sau sloganul inept, #astaevinalui. Din cate se vede, pentru cadrul didactic Iordache, nici prezumtia de nevinovatie nici demnitatea persoanei nu mai conteaza atunci cand este vorba despre niste copii si o joaca nevinovata.

Nu spune nimeni ca astfel de incidente trebuie incurajate si nici ca paguba (un geam spart) nu trebuia recuperata, dar lucrurile puteau fi rezolvate mult mai elegant, prin intermediul parintilor celor/celui care se presupune ca s-au jucat asa cum se joaca orice copil si nu au fost atenti. Sau pentru directoarea Iordache era mai bine daca in curtea scolii ar fi toata lumea high intr-un nor de fum, ar sta linistita si visatoare si nu s-ar mai juca cu mingea?

Ioana Iordache (foto jos) este membru PSD Neamt si participa activ la actiunile de partid si la campaniile electorale, ea fiind pusa si pe lista de candidati la alegerile parlamentare din 2016. Sotul ei, Ionel Iordache (foto jos) este angajat la Cancelaria prefectului Daniela Soroceanu si s-a facut remarcat printr-un sms trimis angajatilor prefecturii prin care acestia primeau ordin si erau amenintati voalat sa distribuie masiv postarile prefecturesei despre inundatiile din luna iulie. Vezi AICI- SMS EXPLOZIV! PREFECTUREASA SOROCEANU SE FOLOSEȘTE DE INUNDAȚII PENTRU IMAGINE. ANGAJAȚII PREFECTURII, AMENINȚAȚI

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

6 COMENTARII

  1. Nu asta era doamna care cânta și dansa la volanul mașinii anul trecut? Frumos din partea ei! Cât despre elevi, ar trebui supuși inchiziției…

  2. Plină este gradina ta, Doamne, plină de persoane “sărăcuțe cu duhul” (sau prostuțe) și cu toate că este mare ei sar gardul, fiindcă atâta ii duce mintea. Nu observați că începând de la șefa guvernului și mergând la bază numai tipul asta de oameni foarte slab pregătiți și aroganți ne conduc. Cum spuneam și altă dată, mi-e dor de Bombonel și gașca lui de hoți culți (Năstase & Comp)!
    O zi frumoasă tuturor

  3. Sa te mandresti pe facebook ca dai pe mana Politiei niste copii pentru ca s-au jucat cu mingea si au spart un geam? Nopatea mintii! Si femeia asta se da mare director, pedagog, profesor… Doamne, apara…

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.