Astazi, 2 mai, este primul termen in procesul lui Ionel Arsene (apel) prin care inculpatul din fruntea CJ Neamt, contesta decizia instantei de la Tribunalul Bacau, care l-a condamnat pe 6 aprilie 2022, la 8 ani si 4 luni de inchisoare, pentru 3 fapte de coruptie. Apelul se judeca la Curtea de Apel Bacau.

La 3 saptamani de la condamnarea in prima instanta, intr-un interviu-simulacru (singura iesire publica pe acest subiect) dat unei oficine PSD Neamt, Arsene spunea ca a fost condamnat pe nedrept, ca in cauza nu exista probe si ca a fost o razbunare personala din partea judecatoarei. Pe 10 mai, a aparut si motivarea instantei, in care judecatoarea acuzata de Arsene că l-a condamnat pe nedrept, arata ca in urma analizarii numeroaselor probe din dosar, „Prezumţia de nevinovăţie a acestui inculpat a fost demontată”.

Ramane de vazut daca si la apelul de la Curtea de Apel, Arsene va beneficia de aceeasi bunăvoință ca in procesul de la prima instanta: ședinte secrete, fara accesul publicului sau al presei si peste 40 de termene, timp de 4 ani. Totodata, mai ramane de vazut daca instanta care judeca apelul, va mentine verdictul dat de Tribunalul Bacau, va reduce pedeapsa, o va mari sau îl va achita pe inculpat, adica îl va găsi nevinovat. Desigur, rezultatul este asteptat cu sufletul la gura si prin anumite birouri din cladirea administrativa a judetului Neamt, invecinate cu cel al lui Arsene.

Desi au trecut 2 luni de la condamnare, Arsene a ramas in toate functiile politice si administrative: membru in CEX PSD la nivel national, presedinte PSD Neamt si presedinte CJ Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.