Atac absolut devastator la adresa primarului Dragos Chitic, venit chiar din interiorul PNL, de la fostul prefect, avocatul George Lazar. Chitic este acuzat de oportunism, fariseism politic si ca ar fi facut blat cu Ionel Arsene la alegerile parlamentare, in favoarea PSD. Lui Chitic i se aduce aminte ca Pinalti este ”fostul dumneavoastra stapan” si i se cere chiar demisia din functiile pe care le ocupa in partid, fapt care demostreaza ca se mai face inca un pas spre scenariul lansat de noi in urma cu cateva saptamani si anume ca Liviu Harbuz ar urma sa preia fraiele PNL Piatra- Neamt dupa inlaturarea lui Chitic. De altfel, numele lui Harbuz este mentionat in luarea de pozitie.

Atacul vine dupa ce vineri, Chitic a facut declaratii contra presedintelui PNL Neamt, deputatul Mugur Cozmanciuc. Declaratiile au fost facute intr-o conferinta de presa, apoi in spatiul public au aparut informatii conform carora Chitic ar fi aranjat cu un jurnalist sa-i ridice mingea la fileu, adica sa-i puna o intrebare al carei raspuns (atac la Cozmanciuc) era dinainte pregatit. Acest lucru a fost demascat tot din interiorul PNL, de catre prim-vicepreşedintele PNL Piatra Neamţ Constantin Teodorescu, fost viceprimar (Detalii, AICI).

La postarea lui Lazar sunt atasate si cateva poze sugestive. In doua dintre ele, Chitic la inaugurarea WC-ului dintr-o scoala si o poza in care primarul PNL-ist apare langa Ionel Arsene:

Mai jos, cateva pasaje din declaratiile fostului prefect Lazar (textul complet, AICI):

CAMELEONUL DRAGOŞ CHITIC
Un exemplu clar de oportunism şi fariseism politic!!

”Sunt în cadrul PNL Neamţ şi persoane, unele chiar cu funcţii de conducere, care nu urmăresc interesul de grup, interesul politic al formaţiunii. Ci, din contra, au o agendă separată şi sunt influenţaţi ca prin acţiunile lor să provoace o stare de tensiune.
O astfel de persoană este şi dl Chitic Dragoş, ajuns primar al municipiului Piatra Neamţ, pe lista Partidului Naţional Liberal, într-o primă fază interimar, apoi validat prin vot la alegerile din 2016.
Ce este curios? Domnule primar Chitic! Vă rog să faceţi o incursiune în memorie , pentru că eu îmi aduc aminte – şi ca mine foarte mulţi colegi liberali ai noştri- cum aţi ajuns primar interimar în Piatra Neamţ.
Pentru că la acel moment la nivelul Filialei PNL Neamţ era presedinte tot dl Mugur Cozmanciuc şi, din câte ne aducem aminte la acel timp îl slăveaţi şi îl omagiaţi ca nimeni altul, era cel mai bun preşedinte de partid pe care l-aţi întâlnit vreodată , mai bun chiar ca domnul Ştefan, fostul dvs. Stăpân, şi asta, doar pentru a vă susţine să ocupaţi functia politica de primar interimar (…) imediat după rezultatele alegerilor din 2016, aţi început să vă uitaţi cu admiraţie la cei din zona de putere de la PSD, să le faceţi cu ochiul, parcă nu mai erau aşa de răi ca înainte de alegeri, parcă acuma dacă tot au banii şi fondurile judeţului pe mână, au şi Guvern, au devenit atractivi şi pentru dvs. – 
Aţi greşit faţă de PNL, domnule Chitic, pentru că la alegerile locale nu v-a interesat să obţineţi rezultate bune pentru Consiliul Judeţean, iar dacă imediat după alegeri v-aţi aşezat în spatele lui Ionel Arsene, poate avem şi explicaţia de ce PNL a pierdut în faţa PSD în Piatra Neamţ.
Şi aţi greşit faţă de PNL şi la alegerile parlamentare, nu v-a interesat să obţineţi un rezultat bun în Piatra pentru PNL şi aţi reusit “performanţa” unui scor de 14 %, un rezultat ruşinos şi care a făcut să pierdem cel puţin un post de parlamentar!

(…)vă ocupaţi de uneltiri şi dezbinări în organizaţie. Şi cum l-aţi trădat pe dl Ştefan, cum l-aţi trădat pe dl preşedinte Cozmanciuc, asa veţi trăda şi PNL-ul…şi poate aşa ne explicăm de ce în funcţii sunt promovaţi oameni din alte partide (…) sunt însa, şi unii colegi în PNL (din bun simţ nu am să dau nume),care însă nu văd cu ochi buni unitatea şi spiritul de colegialitatea şi care atât în trecut cât şi în prezent îşi folosesc toată forţa şi priceperea în a ţese intrigi, scandaluri, în a intoxica cu o propagandă de tip sovietic pe unii colegi, în dorinţa de a destabiliza şi de a produce fisuri în organizaţie, iar aceşti colegi sunt manipulati de o Minte Bolnavă.
Iar dvs, domnule Chitic, pentru binele personal, nu mai lucraţi pentru Mintea Bolnavă şi la comanda acesteia, pentru că dăunează grav sănătăţii.

Aveţi o atitudine tristă, domnule Chitic, şi sunteţi un om demn de milă şi compasiune pentru prestaţia politică şi colegială pe care o abordaţi de ceva timp în cadrul PNL filiala Neamţ (…) dvs. nu cunoaşteti ce înseamnă respectul şi spiritul de colegialitate, dvs ştiţi însă foarte bine ce înseamna să aveţi Stăpân şi ştiti de frica Stăpânului.
Mai mult, domnule Chitic, nu cred că aveţi nici măcar căderea de a mai ocupa vreo funcţie de conducere în cadrul PNL Neamţ, atâta timp cât dvs. sunteţi asaltat de tot felul de probleme juridice, care par să vină în avalanşă asupra dvs şi a celor cu care manageriaţi banii publici ai Primăriei.
Şi zic prietenii dvs jurnaliştii , chiar cei pe care îi rugaţi pe la conferinţe de presă să vă ridice mingi la fileu, să vă pună întrebări ajutătoare, că problemele mai grave de acuma vor apărea, pe la societăţile Primăriei, unde se dau contracte pe ochi frumoşi şi tot aşa… Fiţi cu băgare de seamă, domnule Chitic şi nu mergeţi pe zicala aia românească că nu ştie bărbatul, da ştie tot satul.

Condamn şi comunicatul de presă al organizaţiei Piatra Neamţ, asumat de domnul primar Dragoş Chitic prin care un doctor de renume naţional. dl Liviu Harbuz , este tratat în cuvinte greu de reprodus dar şi mai grav este că dl Chitic consideră că PNL ar putea deveni, citez, “tomberon” în cazul în care doctorul Harbuz ar veni în PNL.
Consider în mod personal că PNL este un partid deschis, un partid în care îşi au loc oameni de prestigiu, persoane cu notorietate , care au ca repere valori de dreapta, demonstrate prin activitatea socio -profesională, prin discurs şi atitudine.”

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Lazar e un tip rautacios, asta e clar. ‘un doctor de renume naţional. dl Liviu Harbuz , este tratat în cuvinte greu de reprodus dar şi mai grav este că dl Chitic consideră că PNL ar putea deveni, citez, “tomberon” în cazul în care doctorul Harbuz ar veni în PNL.’Hahahaha! Ce argumente! Du-te!
    Apropos, Chitic nu e cel mai bun gospodar.Poate se straduieste.Vrem un oras curat.

  2. de ce latra pe la colturi, dl ex-prefect, criticand atitudinile dlui chitic..In primul rand autorul acestor..”cugetari” are un cadru institutional, avea la indemana intrunirile de partid in care sa arate limitele unui coleg..asa, in dosul ecranului, la o bere poti spune ce vrei…In al doilea rand, personajul „criticator” nu cred ca mai are credibilitate…nu stiu daca moral, este cel mai indreptatit sa vorbeasca…Chiar, nu ai mustrari de constiinta in legatura cu acel accident mortal??Nu aveai ce cauta la volanul unei masini pe care ti-a cedat-o Tarata , fara vreun act, masina apartinand Troleibuzul SA si din lipsa de atentie(ai fi putut evita) ai omorat omul..Mai este unul, tot din Roman, care a omorat un om, tot de la volanul masinii CJ, el avand si sofer…cum s-a musamalizat oare??

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.