In judetul Neamt nu au fost probleme deosebite provocate de cutremurul de noaptea trecuta, cu exceptia a doua atacuri de panica, informeaza ISU Neamt:

”În data de 28.12.2016, ora 01:20:55, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5.4 pe scara Richter, la adâncimea de 97 km, în zona seismică Vrancea, în urma căruia la nivelul judeţului Neamţ nu au fost semnalate victime sau pagube materiale.

Prin SNUAU 112 s-au primit, 2 apeluri cu privire la atacuri de panica (o persoana din loc Grumăzeşti şi o persoană din mun. Roman care a solicitat ambulantă şi a fost transportată la CPU Roman).

Două echipaje din cadrul detaşamentului de pompieri Roman, au executat misiuni de cercetare de specialitate post seism în zonele posibil a fi afectate din municipiul Roman, nefiind constatate construcţii avariate.”

Ce este atacul de panica? Persoanele care au atacuri de panica in mod frecvent au una sau amandoua dintre cele doua temeri caracteristice panicii: teama de moarte si teama de nebunie. Manifestarile resimtite la nivel somatic in timpului atacului de panica pot fi atat de puternic neplacute incat persoana sa simta ca va face un infarct sau ca se va sufoca. De asemenea, starea psihologica din timpul atacului de panica, senzatia de a pierde controlul asupra situatiei, determina teama persoanei ca va innebuni. (sursa: medicover.ro)

Ieri, pompierii nemteni au intervenit si la un incendiu la Podoleni, au supravegheat fenomenul de zapor de pe cursul raului Bistrita si au asigurat masuri PSI în municipiul Piatra Neamț, pe platoul Curtii Domnesti si la un spectacol sustinut în parcarea centrului comercial.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.