PSD Neamț a invitat presa la o conferință de presă care a avut ca subiect principal, o poreclă. Subiectul cu care președintele PSD Neamț, Daniel Harpa, a început declarațiile, a fost atribuirea unei porecle, președintelui PNL Neamț, George Lazăr. Harpa a precizat din start că e pus pe glume, apoi a adus în discuție porecla Pinocchio, amintind și de filmul de desene animate care îl are ca protagonist pe personajul amintit.

Comparația (sau porecla) lui Harpa, este una cât se poate de nefericită, având în vedere că ”Pinocchio” este porecla primită de Victor Ponta din partea liberalilor în campania electorală din 2014, când acesta a candidat PSD la președinția României, avându-l ca adversar pe candidatul PNL Klaus Iohannis. De atunci, în precepția publică, din punct de vedere politic, porecla ”Pinocchio” este cu trimitere directă către fostul premier și șef PSD, Victor Ponta. În prezent, Ponta/Pinocchio este unul dintre principalii sfetnici ai premierului Ciolacu, președintele PSD, iar partidul său, Pro România, urmează să revină la baștină, adică la PSD, după europarlamentare.

Chiar dacă suntem în zi de post, să mai facem și glume… ăăăă, vorbind și cu colegii și cu oamenii adevărați (n.red. ?!) din județul nostru care cred în proiectele noastre și în ceea ce s-a făcut în cadrul județului (sic!) de către (sic!) Partidul Social Democrat și alianța de la nivel de consiliu județean și nu numai, cred că pentru următoarea perioadă, eu personal (sic!) împreună cu echipa mea, n-am să mai zic că nu știu cum îl cheamă pe președintele PNL Neamț, dar, am să… așa, între ghilimele, am să-i spun Pinocchio. Cred că toți cei de aici ați văzut filmul și ați văzut cum juca în film acest Pinocchio”, a spus președintele PSD Neamț, Daniel Harpa. Ulterior, acesta a ținut să precizeze că PSD este un partid serios.

Că o fi serios sau nu, rămâne la aprecierea electoratului. Numai că după conferința de presă de astăzi, psd-iștii nemțeni se întrebau unde sunt liderii lor. Pentru că deși a fost o conferință de presă PSD Neamț, adică la organizația județeană, nu au fost prezenți și cei doi prim- vicepreședinți, prefectul Adrian Niță și deputatul Ciprian Șerban. În schimb, lângă Harpa a fost Dragoș Chitic de la PMP. Prin urmare, PSD-iștii se întreabă dacă nu cumva partidul a trecut de la roșu la portocaliu printr-un ”Pinalti” (fault în careu) comis la ceas de seară, cu ceva timp în urmă.

Per ansamblu, cam toată conferința de presă de la PSD Neamț a fost un bâlci al declarațiilor nefericite, asta, ca să fim eleganți în exprimare și fără să punem la socoteală și șoaptele lui Dragoș Chitic către liderul Harpa, atunci când acestuia i se adresau întrebări incomode: ”Nu răspunde, nu răspunde!”. Două astfel de exemple, în articolele de mai jos, publicate de vestea.net:

„Pentru familie și popor”! Harpa și-ar urca familia într-un tanc care trece peste un pod care s-ar dărâma

PSD, partid serios: conferință de presă ca să anunțe o poreclă pentru un adversar!

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.