Incepand cu data de 26 ianuarie, Biblioteca Judeteana organizeaza un Atelier de cultura civica, dezbaterile urmand sa se desfasoare sub genericul „Cult & cultura”. Prima intalnire va incerca sa contureze profilul acestui atelier de cultura civica, pornind de la afirmatia filosofului Nikolai Berdeaev: „Cultura e legata de cult, ea este rezultatul diferentierii si a extensiunii cultului. Cugetarea filosofica, cunoasterea stiintifica, arhitectura, pictura, sculptura, muzica, poezia si morala, – totul e cuprins in cultul Bisericii, organic si integral, sub o forma inca nediferentiata.” (Nikolai Berdeaev – „Destinul culturii”)

Adrian Alui Gheorghe – Director Biblioteca Judeteana „G. T. Kirileanu”.

„Un club destinat discutiilor pe teme ale actualitatii este mai mult decit necesar intr-o comunitate. Sunt multe teme care incita, care necesita discutii nuantate, cultura civica, civismul culturii sunt provocari pentru tineri si nu numai. Vom propune teme de dezbateri, dar vom primi si sugestii de la participanti. Vom avea in discutie teme din cultura, din religie, din politica, din mediul stiintific. Mizam pe participarea unui public interesat, dar si pe participarea unor personalitati ale zonei sau din afara, care sa sustina conferinte, prelegeri, sa intre in dialog cu publicul. Vom avea, astfel, un circuit al ideilor in spatiul public”

Intalnirile vor avea loc bilunar, lunea, intre orele 17.00 – 19.00, in Sala Atelier „Veronica Micle”.In cadrul atelierului vor fi invitate personalitati ale vietii culturale si spirituale din judetul Neamt si din tara. Invitatul primei intalniri, de luni 26 ianuarie, este prof. dr. Adrian G. Romila, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. Moderatorul intalnirilor va fi bibliotecarul si scriitorul Dan Iacob.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.