Incep sa apara urmarile urmarile combinatiilor baietilor destepti facute la asa-zisa reabilitare a Teatrului Tineretului din Piatra- Neamt. Dupa ce la interior s-a demonstrat ca e un adevarat dezastru, incep sa apara si la exterior primele semne ale lucrarilor de cea mai proasta calitate. Cad tiglele de pe acoperisul caldirii. Dupa nici patru ani de la finalizarea lucrarilor, in aceste zile la Teatrul Tineretului din Piatra- Neamt pot fi vazute panouri si afise lipite peste tot cu avertizarea ”ATENTIE, cad țigle!

Situatia in care s-a ajuns este cel putin rusinoasa, daca nu ar fi si foarte periculoasa, pentru ca pe langa teatru este un du-te vino permanent si o tigla cazuta intr-un moment nepotrivit ar putea duce la o tragedie.

Cpt. Matei Gheorghita de la Inspectia de Prevenire- ISU Neamt a declarat pentru postul de televiziune local 1TV ca a fost la fata locului, totul se confirma si ca o masura in plus va fi sa se puna pe intreg perimetrul o banda galbena pentru a delimita zona periculoasa: ”Am luat legatura cu conducerea teatrului si intr-adevar cad bucati de tigla, insa se intampla rar, fenomenul fiind mai frecvent pe timpul iernii. S-a luat masura ca pe langa panouri sa se puna o banda galbena pentru prevenirea unor situatii de urgenta

Cu banda sau fara, gradul de pericol ramane unul foarte ridicat, pentru ca la Teatrul Tineretului urmeaza o perioada cu foarte multe spectacole inclusiv pentru copii.

Lucrarile la teatru au inceput in 2011 si au facut parte dintr-un proiect cu finanţare europeană pentru reabilitarea ansamblului istoric Curtea Domnească. Pe parcursul lucrarilor s-a constatat ca acestea sunt de fapt un dezastru cel putin pentru sala de spectacole si s-a iscat un scandal monstru, care nici acum nu este stins. S-a zvonit chiar ca demiterea lui Liviu Timus de la conducerea institutiei a avut legatura cu neregulile de la reabilitarea teatrului, acesta nefiind dispus sa le ascunda, spre nemultumirea conducerii CJ Neamt care in cele din urma l-a matrasit din functie.

Bine-nteles ca din toata aceasta poveste nu lipseste Gheorghe Stefan, cel care ar fi pus pe tava lucrarile de la teatru si de la Curtea Domneasca unei firme a controversatului Vasile Turcu, intre timp trecut in lumea celor drepti. (Vezi AICI!)

Ionut CORFU (sursa foto- 1TV)

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.