In plin sezon estival dermatologii insista asupra cresterii alarmante a numarului de cazuri de cancer de piele. Potrivit acestora, exista diferite forme de cancer de piele pentru care soarele si razele solare reprezinta cauze clare. In judetul Neamt, incidenta cancerului de piele a depasit-o pe cea a cancerului de col uterin. Potrivit statisticii intocmite la nivelul Directiei de Sanatate Publica, in primul trimestru al acestui an au fost depistate 13 cazuri noi de melanom la nivelul pielii, numarul bolnavilor cu carcinoame bazocelulare, melanoame sau carcinoame spinocelulare aflati in evidentele medicilor atingand pragul de 1501, cu peste 300 de cazuri mai multe decat cele de neoplasm la nivelul colului uterin.

Potrivit dermatologilor, cancerul de piele poate fi vindecabil in 98% din cazuri daca bolnavul cu simptome se prezinta la medic in timp util. Potrivit medicilor, keratozele actinice, care sunt leziuni cutanate precanceroase, apar frecvent de la varsta de 40 de ani, in special la persoanele cu pielea deschisa.

In cazurile cancerului alb al pielii, expunerile repetate la soare sunt cele determinante – de aceea sunt afectate zone precum nasul, fruntea sau urechile celor care petrec o buna parte din timp in aer liber.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.