Dupa ”Balena albastra”, un nou joc foarte periculos a aparut pe facebook. Desi deocamdata nu s-au semnalat cazuri in Romania si cu atat mai putin in judetul Neamt, astfel de jocuri se raspandesc cu repeziciune si cel mai bine este ca parintii sa fie informati din timp, pentru a putea impiedica pe copiii lor sa cada in capcana. Jocul se numeste „Provocarea de 48 de ore” si deja este foarte raspandit in Marea Britanie, asa ca este doar o chestiune de timp pana ce va cuprinde toata Europa.

„Provocarea de 48 de ore”  a semănat panică printre părinți. Scopul jocului este ca cei mici să plece de acasă timp de 2 zile și să nu ia contact cu nimeni în această perioadă.  Cu cât mesajele de îngrijorare ale familiei sau părinților sunt mai multe în social media, cu atât ei vor primi mai multe puncte. Regula jocului permite ca cei mici să plece de acasă fie singuri, fie în grupuri.

O mămică din Irlanda a povestit că familia ei a suferit un adevărat şoc din cauza acestei „competiţii bolnave”. Ea a povestit că cei doi copii ai ei au fost găsit alături de alţi copii la 55 de ore de la dispariţie. În urmă cu câțiva ani, copiii din partea nordică a Europei erau fascinați de un joc numit „Jocul celor 72 de ore”, potrivit dailymail.co.uk. Jocul presupunea ca ei să plece de acasă timp de 12, 24 sau 72 de ore.

In Marea Britanie părinții care se confruntă cu această problemă sunt tot mai îngrijorați că viața celor mici ar putea fi pusă în pericol în momentul în care lipsesc de acasă. Astfel, se trage un semnal de alarmă, iar părinții sunt sfătuiți să supravegheze activitatea copiilor pe rețelele de socializare și asta pentru că astfel de activități ajung rapid virale.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.