Atentie soferi! De pe data de 20 mai 2018, intra in vigoare suspendarea inmatricularii pentru autovehiculele care nu au ITP (Inspectia Tehnica Periodica) la zi si pentru autovehiculele care au fost vandute dar nu au fost inmatriculate pe numele noului proprietar in termen de 90 de zile. Masinile depistate in una dintre cele doua situatii vor ramane fara placute de inmatriculare si fara certificat de inmatriculare care vor fi retrase pana la intrarea in legalitate. Cu alte cuvinte, soferii nu vor mai pute pleca cu masinile decat pe platforma sau impinse, daca au fost depistati in una dintre cele doua situatii.

Comunicat, Politia Romana:

Polițiștii vor dispune, începând cu 20 mai, suspendarea înmatriculării în cazul în care inspecția tehnică periodică a vehiculului nu este valabilă și în cazul în care noul proprietar nu a solicitat transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.

Începând cu 20 mai 2018, vor intra în vigoare o serie de prevederi care modifică și completează Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulația pe drumurile publice din România.

Astfel, printre noutăți, se numără suspendarea înmatriculării, care reprezintă o operațiune administrativă ce constă în interzicerea temporară a dreptului de a pune în circulație și a utiliza un vehicul pe drumurile publice.

Conform legii, va fi aplicată suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru care inspecția tehnică periodică nu este valabilă. În cazul depistării în trafic a unui vehicul a cărei inspecție tehnică periodică a expirat, pe lângă sancțiunea contravențională principală, vor fi reținute și certificatul de înmatriculare, plăcuțele cu numărul de înregistrare și se va elibera dovadă fără drept de circulație.

Suspendarea de drept a înmatriculării încetează la data la care vehiculul trece o nouă inspecție tehnică periodică.

De asemenea, suspendarea înmatriculării se aplică și în cazul în care noul proprietar nu a solicitat autorității competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului. Suspendarea încetează la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietate.

Conducerea unui vehicul a cărui înmatriculare este suspendată constituie contravențieși se sancționează cu amendă de la 9 la 20 de puncte-amendă.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Sper să nu oprească mașinile pe cămpuri între orașe sau se poate da o adeverință că poți conduce pănă la cel mai apropiat oraș .De ce nu e o perioadă de grație 15 zile de ex.căci cum a mers mașina un an ar mai putea duce un pic sau nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.