Hidrologii au emis sâmbătă o atenționare cod galben de inundații care vizează bazine hidrografice din 15 județe, printre care si judetul Neamt. Sunt prognozate scurgeri pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și depășiri ale cotelor de atenție, conform Mediafax.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenționare cod galben de inundații pentru bazine hidrografice din județele Neamt, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Buzău, Vrancea, Bacău, Suceava, Botoșani, Iași, Vaslui și Galați.

Atenționarea intră în vigoare sâmbătă, la ora 13.00 și este valabilă până duminică la ora 14.00.

Hidrologii avertizează că fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare sâmbătă, între orele 18.00 – 24.00 pe unele râuri mici din judeţele Neamt, Bacău, Suceava şi Botoşani.

La aceasta ora, pompierii ISU Neamt actioneaza pentru evacuarea apei dintr-un subsol al unei locuinte in satul Luminis, comuna Piatra Soimului si dintr-un subsol din orasul Roman. Detasamentul de pompieri Targu Neamt actioneaza cu 2 echipaje in comuna Petricani, sat Petricani pentru evacuarea apei dintr-o anexa gospodareasca si o curte, informeaza ISU Neamt.

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.