Doua avalanse s-au produs in ultimele zile pe Ceahlau, anunta Salvamont Neamt. Din fericire nu s-au inregistrat victime, insa salvamontistii atrag atentia ca riscul de producere a unor noi avalanse este foarte ridicat in continuare:

”ATENTIONARE! Pericol maxim de avalanse pe versantii nordici.

Datorita temperaturilor scazute , in zona montana inalta stratul de zapada este deosebit de mare ,cu precadere pe versantii nordici. Deoarece foarte multi turisti au solicitat informatii despre starea traseelor, precizam ca ,cu exceptia traseului care urca prin Cascada Duruitoarea toate celelalte sunt accesibile bineinteles cu echipament de iarna. 
Acelor turisti mult prea experimentati care critica masurile noastre de prevenire a accidentelor si care au inceput deja sa parcurga ruta mentionata, le comunicam ca in ultimele zile cel putin doua avalanse au maturat poteca turistica . Din fericire nu a fost nimeni in zona .
Luind in calcul prognoza lunii aprilie,estimam ca restrictiile pe traseul Durau-Cascada Duruitoarea -Piciorul Schiop- Cabana Dochia, se vor ridica cel mai devreme in jurul datei de 10 mai”
, anunta Salvamont Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.