Au disparut in sfarsit tonele de deseuri venite din amonte pe lacul Izvorul Muntelui si oprite la barajul de la Bicaz. Inconstienta, indolenta, lipsa de educatie si nesimtirea unor locuitori din localitatile de pe marginea lacului, au facut ca tone, poate mii de tone de desuri, in special PET-uri sa se adune langa baraj, acoperind o suprafata importanta de apa.

Ion Asaftei (ALDE) vicepresedintele CJ Neamt anunta ca ”am reușit să mă implic efectiv în înlăturarea consecințelor unui adevărat dezastru ecologic”.

Din galeria foto de mai jos se poate face comparatia intre ce a fost si ce este acum pe lac.

Ion Asaftei:

Îi invit pe toți cei care iubesc natura să se alăture bucuriei mele, satisfacției că am reușit să mă implic efectiv în înlăturarea consecințelor unui adevărat dezastru ecologic.
Cu o ciclicitate anuală, sau chiar mai des, lacul de acumulare Izvorul Muntelui (Bicaz) se umple în zona portului și a barajului de zeci de mii de recipiente de plastic, bușteni, gunoaie de prin gospodării și alte deșeuri plutitoare.
Prin intervenții directe la Ministerul Mediului și la Hidroelectrica București, prin întâlnirile de lucru și de analiză pe care le-am avut în mod constant cu factorii de răspundere locală (Instituția Prefectului Neamț, Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu, Direcția Silvică, SC Hidroelectrica SA, Primăriile comunelor riverane), concomitent cu acțiunea practică de colectare a deșeurilor plutitoare, s-a reușit ca, în aproximativ o lună de zile de la primele semnale în legătură cu acest fenomen nedorit, luciul de apă să se prezinte curat și încântător pentru privirile nemțenilor și ale miilor de turiști care vor vizita unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din zonă, datorită peisajelor superbe si pozitionării privilegiate. 
Chiar dacă adevăraţii poluatori rămân deocamdată anonimi şi scapă nepedepsiţi, deşi ar trebui sancţionaţi drastic, nu trebuie să ne schimbăm atitudinea pozitivă față de tot ceea ce ne înconjoară, inclusiv față de obligația tuturor de a ocroti, proteja și respecta mediul înconjurător și resursele naturale. Iar calea ideală pentru protejarea mediului nu poate fi decât reducerea deșeurilor.
De asemenea, nu trebuie uitate echilibrul și armonia care trebuie să existe între om și natură!
Câteva imagini comparative sunt explicite pentru a evidenția cele afirmate: ,,o fotografie face cât o mie de cuvinte

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.