Autorii jafului de la CAR Zanesti au fost prinsi de politistii nemteni in urma unei colaborari cu politisti din judetul Vrancea, se arata intr-un comunicat al IPJ Neamt. Este vorba despre doi barbati care inainte cu 3 zile sa dea spargerea de la CAR Zanesti, au incercat sa sparga o alta unitate comerciala din Podoleni.

Comunicat IPJ Neamt:

Polițiștii de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ, împreună cu cei din cadrul I.P.J. Vrancea şi ai Secţiei de Poliţie Rurală Români, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliția Română, au identificat în urma a 3 percheziţii desfășurate la data de 16 octombrie a.c., persoanele bănuite de comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tentativă de furt, ambele din sediile unor unităţi bancare. 2 persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, fiind introduse în arestul I.P.J. Neamţ.

La data de 16 octombrie a.c., poliţiştii de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ în cadrul activităţilor complexe de cercetare penală, au efectuat trei percheziţii  în oraşul Mărăşeşti, judeţul Vrancea şi în localitatea Bahna din judeţul Neamţ, într-un dosar penal de furt calificat.

Astfel, au fost identificate trei persoane, dintre care doi bărbaţi şi o femeie, care au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ pentru a fi audiate.

Faţă de cei doi bărbați, la data de 17 octombrie a.c., s-a luat măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Persoanele în cauză au fost introduse în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Neamţ, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

În urma cercetărilor extinse, poliţiştii au stabilit că în noaptea de 15/16.07.2018, un bărbat de 26 de ani din Călăraşi şi un altul de 32 de ani din Vrancea ar fi pătruns în sediul unei unităţi comerciale din Podoleni, de unde au încercat să sustragă valori sau alte bunuri.

De asemenea, la data de 18/19.07.2018 cei doi ar fi pătruns în interiorul unei alte unităţi comerciale, din Zăneşti, de unde au sustras suma de 32.000 de lei.

În activitate au fost angrenați și luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Neamţ şi I.P.J. Vrancea.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale în cauză.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.