La exact 3 luni de la catastrofa de la Luțca de pe 9 iunie, bugetarii de la DRDP Iași (Directia Regionala de Drumuri si Poduri) au reusit sa monteze semafoare in intersectia mortii de la Gâdinti, unde intre timp s-au inregistrat accidente cu mai multi răniti si un mort, din cauza supraaglomerarii traficului, după prabusirea podului lui Arsene. ”Finalizarea lucrărilor de semaforizare a intersecției DN 15D cu DJ 207D, din localitatea Gâdinți, județul Neamț. Lucrările fac parte din planul de măsuri de sporire a siguranței circulației pe drumurile naționale inițiat la nivelul DRDP Iași. Instalarea și punerea în funcțiune a sistemului de semaforizare a avut loc cu acordul și în prezența reprezentanților Poliției, Prefecturii județului Neamț și a autorităților publice locale. Circulați cu atenție!”, a anuntat DRDP Iași pe facebook, unde mai nou, toate institutiile si firmele de stat si-au mutat birorurile de comunicare.

Imediat după prabusirea podului, cand era deja o certitudine că intersectia devenise mult mai preiculoasa, prefectul Niță dădea asigurari ca in 14 zile, locul va fi semaforizat. Au mai urmat alte termene, insa niciun nu a fost respectat.

DRDP Iasi, structură din subordinea CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere), unde ajung anula miliarde de euro din rovinieta, a avut nevoie de 3 luni de zile sa monteze 4 semafoare șa Gâdinți. In aceasta perioada, drumarii cu director platit cu 20.000 de lei pe luna, nu au fost in stare sa achizitioneze semafoare noi, prin urmare, semafoarele din intersectia de la Gâdinți, au fost luate din intersectia de la Girov. Chiar si asa, a durat 3 luni de zile până se întâmple minunea.

Ionut CORFU (sursa foto- DRDP Iasi)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.