Zeci de localitati din Neamt primesc zilele acestea ajutoarele de la Uniunea Europeana. Furnizorii pachetelor cu alimente pentru persoanele defavorizate au inceput sa faca livrari zile acestea, urmand ca ultimele cutii cu alimente sa ajunga in jurul datei de 15 ianuarie la peroanele trecute pe listele suplimentare cu beneficiari. Pana de Craciun, locuitorii ce au venituri la limita subzistentei, din Roman, Piatra Neamt, Targu Neamt, Poenari, Ion Creanga, Pancesti si Icusesti vor primi, in baza tichetelor, cele doua cutii cu alimente in valoare de 128 de lei. Restul UAT-urilor urmeaza sa primeasca alimentele, pe rand, pana la inceputul lunii ianuarie, conform prevederilor contractului de furnizare si distributie a produselor alimentare pentru categoriile defavorizate. La Piatra neamt, primul lot de ajutoare alimentare de la UE va sosi sambata si duminica, pe 20, respectiv 21 decembrie. Distributia acestora se va face din doua centre de mai multe echipe ale Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei municipiului Piatra Neamt.

Aurelia Simionica – Viceprimar Piatra Neamt

”Sambata si duminica se descarca, pregatim in momentul de fata echipele de lucru pentru ca vrem sa fim cat mai expeditivi. Distributia catre beneficiari se va face de la depozitul din Speranta, unde vor lucra doua echipe si de la Sala Sporturilor de pe Aleea Uranus, unde vor fi trei echipe de la DAS. Distribuirea se va face in ordine alfabetica, astfel: beneficiarii inscrisi in liste de la litera A la litera O, vor trebui sa-si ridice pachetele de la sala Sporturilor. De la litera P si pana la Z, beneficiarii vor trebui sa ridice alimentele de la centrul din cartierul Speranta. Distributia efectiva va avea loc in zilele de 22, 23, 24, 29, 30 si 31 decembrie, intre orele 8 si 16. Prima data cele doua cutii cu alimnete se vor elibera beneficiarilor care detin tichete, apoi celor trecuti pe listele suplimentare”

Tot acest proces se desfasoara sub atenta monitorizare a reprezentantilor Institutiei Prefectului – judetul Neamt. Aceeasi comisie de monitorizare a transmis, intre timp, catre Ministerul Fondurilor Europene si necesarul suplimentar estimat pentru persoanele din grupul tinta, ce se vor regasi pe listele suplimentare. In judetul Neamt vor sosi, in total 213.534 de pachete, iar fiecare beneficiar va primi cate doua cutii cu alimente ce contin 27 de kilograme de produse alimentare, a caror valoare se ridica la 128 de lei.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.