​Uniformele școlare ar putea redeveni obligatorii în învățământul preuniversitar. AUR a depus la Senat un proiect de lege în acest sens, motivând că acest lucru va întări sentimentul apartenenței la comunitate și va avea, totodată, avantaje în privința siguranței elevilor.

Potrivit proiectului, fiecare unitate școlară, prin consiliul de administrație, va stabili modelul uniformei și al semnelor distinctive.

De asemenea, modelele ar urma să fie transmise Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau inspectoratului de poliție județean și Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București ori inspectoratului de jandarmi județean.

Ce prevede inițiativa de modificare a legii Legii nr. 35/2007 privind creșterea siguranței în unitățile de învățământ, depusă de AUR:

  • „(1)In învățământul preuniversitar de stat și privat, este obligatoriu portul uniformei școlare de către elevi.
  • (2) Pentru fiecare unitate școlară, modelele uniformelor și ale semnelor distinctive, se stabilesc de către consiliul de administrație împreună cu consiliile profesorale, cu consultarea reprezentanților elevilor, și cu acordul consiliului reprezentativ al părinților.
  • (3) Pentru procurarea uniformelor școlare, în funcție de situația materială a familiei sau a susținătorilor legali, elevilor li se poate acorda, la cerere, bursă de ajutor social pentru achiziționarea acestora.
  • (4) Bursele se asigură anual de la bugetul de stat din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate cu această destinație, prin bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale.
  • (5) Metodologia și criteriile generale de acordare a burselor sociale elevilor din învățământul preuniversitar, prevăzute la alineatul (3) se elaborează prin grija Ministerului Educației.
  • (6) Modelele uniformelor și ale semnelor distinctive prevăzute la alin. (2) vor fi comunicate Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau inspectoratului de poliție județean și Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București ori inspectoratului de jandarmi județean.”

I.C. (sursa: hotnews)

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Dați cu muci in fasole, chiar nu aveți ce proiect să faceți, de exemplu, un proiect de lege că ori ce patron care a avut angajați și a plătit cel puțin 20de ani impozite și taxe la bugetul de stat să aibă o mica remunerație de la statul Român și astfel încurajați antreprenori să deschidă firme care să producă bani pentru bugetul de stat, ce zici domnul Simion, nu e mai bine

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.