Chiar daca administratia locala din Piatra Neamt se plange ca bugetul primariei este unul de austeritate si abia se gasesc bani pentru investitii in confortul cetatenilor platitori de taxe si impozite (bașca un imprumut de 16 milioane de lei, facut de primarul Carabelea, pentru ca nu-i asa, primaria se afla in mari dificultati financiare), edilii au gasit totusi bani pentru distractie, evident, din bugetul local.

In sedinta de ieri de Consiliu Local, la initiativa primarului Andrei Carabelea, liberalii au votat cot la cot cu PSD-istii, aprobarea unei asocieri a Primariei Piatra Neamt, cu CJ-ul lui Arsene, pentru organizarea Targului de Craciun (detalii despre vot AICI). Exact ce lipsea pe vreme de pandemie si in pragul unei crize economice care se anunță una cum n-a mai fost.

Astfel, pentru distractia de sub turnul lui Stefan, Primaria Piatra Neamt va scoate din buzunarele contribuabililor, aproximativ 180.000 de lei (cam 35.000 de euro). Conform documentului votat de consilierii locali PSD-PNL, banii vor fi cheltuiti pe Caravana lui Mos Craciun, artificii, spectacole, pază și triaj epidemiologic (triajul epidemilogic ar putea fi si separarea vaccinatilor de nevaccinati).

Organizarea Targului de Craciun la Neamt, editia a V-a, va aduce un plus de notorietate municipiului Piatra Neamt ca și (sic!) oraș turistic, prin publicitatea de care va beneficia evenimentul”, se arata in referatul de aprobare semnat de primarul Carabelea.

In total, Targul de Craciun, folosit de PSD-isti ca vector de promovare politica pe bani publici, costa aproape 100.000 de euro, diferenta pana la suma totala, provenind din bugetul CJ Neamt.

Cred ca nu mai e nevoie să spun ca avem un buget deficitar, ținând cont de nevoia de investiții la nivelul municipiului. Dar am conștiința împacată că împreună cu colegii din executiv am dat maximul posibil pentru secțiunea de dezvoltare a orașului”, declara Carabelea pe 25 martie 2021. Daca buget deficitar si dezvoltarea orasului inseamna sindrofii de Craciun, atunci, sa fie primit!

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.