Austria atrage peste 25 de milioane de turiști în fiecare an – care sunt cele mai vizitate locații

Austria a atras în ultimul an 26.2 milioane de turiști din afara țării, potrivit datelor făcute publice de autorități. Turismul este un segment economic important în Austria, iar veniturile anuale sunt de peste 30 de miliarde de euro.

Turismul montan este foarte important în Austria. Țara are 695 de vârfuri la o altitudine de peste 3.000 de metri, 6 parcuri naționale, 48 de parcuri naturale și 64.000 de kilometri pe care pot fi făcute drumeții. De fapt, două treimi din suprafața Austriei este acoperită de munții Alpi.

Țara se mândrește cu 1.530 de pârtii de schi, dintre care 70% au și instalație de zăpadă artificială. În Austria se află și 12 locuri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO. Austria este o țară ofertantă pentru turiști și are 69.000 de unități de cazare, cu peste 1.3 milioane de paturi.

Cele mai vizitate locuri din Austria:

Tirol

Landul federal aflat în vestul Austriei adună cel mai mare număr de turiști din Austria. Impresionează prin numeroasele pârtii de schi. Capitala din Tirol este Innsbruck, un oraș simplu și curat, care se remarcă prin arhitectura sa. Tirol este o regiune superbă, în care s-au filmat și o mulțime de filme, printre care putem aminti The Secret of Loch Ness II (2010), That’s What Friends are For (2019) și You Only Die Twice (2018). Frumusețea din Tirol este prezentă nu doar în filme, ci și în universul jocurilor de casino online. Tirol Fest este un joc de păcănele EGT (Amusnet) distractiv și inedit, care se remarcă prin simbolurile aparte, inspirate din tradițiile din Tirol: Covigi, Acordeoane, Halbe de Bere și Oameni îmbrăcați în portul popular din Tirol.

Salzburg

După Tirol, Salzburg este al doilea cel mai vizitat land din Austria. Contează la fel de mult faptul că aici sunt numeroase pârtii de schi, iar Salzburg este o destinație foarte populară în special iarna. Capitala landului este Salzburg, al patrulea oraș ca mărime din Austria. Este un oraș vechi, cu o populație de aproximativ 150 de mii de spectatori. Aici pot fi vizitate castelul Hohensalzburg, Palatul Mirabell și Hellbrunn Palace. Este un oraș curat și cu străzi pietonale.

Viena

Un oraș încărcat de istorie, care impresionează în special prin arhitectura clădirilor. Capitala Austriei atrage în fiecare an peste 7 milioane de turiști. Numărul muzeelor este impresionant, iar Viena este o destinație perfectă de city break și nu numai. Palatul Schonbrunn este unul dintre cele mai atractive obiective turistice, iar în apropiere se află și una dintre cele mai apreciate grădini zoologice din Europa. Pentru cei cărora le place distracția, parcul Prater nu trebuie ratat. Când te plimbi pe străzile din Viena te simți ca într-un film, iar acest oraș este și o destinație foarte bună pentru cei pasionați de cumpărături.

Hallstatt

Un loc idilic ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO încă din 1997. Punctul de atracție este lacul Hallstatter See, care se îmbină excelent cu masivul Dachstein. Arhitectura clădirilor este și ea specială, iar Hallstatt este o destinație excelentă în Austria. Localitatea este situată în apropiere de Salzburg și Graz, însă se remarcă și prin prețurile ceva mai mari de la restaurante și cazare.

Lacul Worthersee

Acest lac se află în apropierea orașului Klagenfurt. Vara, temperatura apei ajunge până la 27 de grade, în timp ce iarna locul se transformă într-un uriaș patinoar. Sunt o mulțime de lucruri de făcut în zonă, mai ales drumeții pentru a vedea peisaje cu adevărat superbe. Klagenfurt este și el un punct de atracție pentru turiștii care vizitează Austria, fiind o destinație montană de top, cu peisaje mirifice.

(P)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.