Politistii nemteni au desfasurat ieri o actiune axata pe controlul mijloacelor de transport in comun. Patru astfel de autovehicule au fost gasite cu defectiuni tehnice si li s-au retras certificatele de inmatriculare. Cele mai multe amenzi au fost pentru transportul mai multor persoane decât locurile prevăzute în certificatul de înmatriculare, informeaza IPJ Neamt:

”La data de 4 decembrie a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere – I.G.P.R., poliţiştii rutieri și de la ordine publică din întreg județul au acţionat pentru combaterea nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de persoane. Într-o singură zi, pentru neregulile depistate, polițiștii au aplicat 29 de sancțiuni contravenționale, au reținut 3 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare pentru defecțiunile tehnice constatate.

Majoritatea abaterilor de la legislația specifică transporturilor rutiere au vizat transportul mai multor persoane decât locurile prevăzute în certificatul de înmatriculare, polițiștii aplicând sancțiuni contravenționale de la 870 la 1160, conform articolului 101 ali.1, punctul 13, din OUG 195/2002Rep. În urma controalelor efectuate în trafic polițiștii au efectuat 141 de testări cu aparatul etilotest și au constatat 2 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.