Rămas cu ministrul Razvan Cuc neatins de schimbarile din PSD, Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, anunta ca segmentul Targu Neamt- Iasi din Autostrada Unirii, a intrat in etapa de cautare constructor. Firmele care vor sa participe la licitatie o pot face pana pe 3 iulie, urmand ca dupa desemnarea castigatorului, lucrarea in valoare de 1,2 miliarde euro sa fie finalizata in maximum 4 ani. ”Ieri a fost parcursă o nouă etapă care privește realizarea autostrăzii ce va lega Moldova de Transilvania. Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză caută constructor pentru realizarea segmentului Târgu Neamț – Iași, în lungime de 68 de km. Sectorul este parte integrantă a autostrăzii Târgu Mureș – Iași – Ungheni, care va străbate judeţele Mureş, Harghita, Neamţ şi Iaşi şi va avea o lungime totală de aproximativ 320 de km.

Conform datelor din platforma de achiziţii publice SICAP, constructorii interesaţi de proiect își pot depune candidaturile până pe 3 iulie 2019. Valoarea totală a investiției este de 1,2 miliarde euro. Specialiștii apreciază că lucrarea se va realiza în 4 ani, în parteneriat public privat.

Realizarea autostrăzii Târgu Neamț – Iași este un început pentru asigurarea legăturii zonei estice a României cu Transilvania. Proiectul este o prioritate națională și internațională. Am toată încrederea că va ajunge la final conform calendarului stabilit și în cele mai bune condiții.

O legătură rutieră rapidă spre Europa via Transilvania este o necesitate și a fost cerută în repetate rânduri atât de către mediul de afaceri cât și de către edili, fiind una dintre condițiile obligatorii pentru dezvoltarea economică a Moldovei!”, precizeaza Arsene pe pagina lui de facebook.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Comisia nationala de strategie si prognoza cauta constructor. Adica Valcov va decide ca Ginel si alti cativa vor asfalta portiunea de campie de la Iasi la Tg Neamt adica cea mai usoara portiune din autostrada dar cu un pret de 5 ori mai mare decat valoarea adevarata. Asta anunta soseta, ca mai da un tun, dragi nemteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.