Autostrada Unirii, segmentul Tg. Neamt- Tg. Mures, este la faza de analiza tehnica, anunta prefectul de Neamt, Adrian Niță, dupa ce a participat astazi la ședința Comisiei de Analiză Tehnică (CAT) pentru Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț, Sectiunea II: Miercurea Nirajului- Leghin.

Când vor merge nemtenii pe autostrada inca nu se poate spune, pentru ca abia se analizeaza muntii, vaile si apele peste care aceasta va trece, cand va trece. Ce se poate spune cu certitudine la acest moment, este ca pentru contruirea segmentului de 159 de km, este necesara defrișarea a peste 1.000 de hectare de padure. ”Conform calculelor preliminare, suprafeţele estimate a fi defrişate pentru secţiunea 2 a autostrăzii sunt de circa 1046,56 ha. Localizarea suprafeţelor necesar a fi defrişate în scopul realizării proiectului va fi prezentată şi analizată în cadrul Studiului de Evaluare Adecvată şi a Raportului privind Impactul asupra Mediului.

Realizarea proiectului propus presupune ocuparea de terenuri cu diverse categorii de folosinţă precum: terenuri agricole, terenuri neproductive, păduri, curţi-construcţii, drumuri, ape, spaţii verzi.

Terenurile afectate de traseul autostrăzii sunt situate în extravilanul şi intravilanul localităţilor, parte a domeniului public şi privat care se va expropria ca urmare a unei/unor decizii de expropriere, respectiv Hotărâri de Guvern.

Secţiunea 2 a autostrăzii Târgu Mureş – Târgu Neamţ intersectează siturile Natura 2000 ROSCI0297 Dealurile Târnavei Mici – Bicheş, ROSPA0028 Dealurile Târnavelor şi Valea Nirajului, ROSCI0279 Borzonţ, ROSPA0033 Depresiunea şi Munţii Giurgeului, ROSPA0129 Masivul Ceahlău, ROSCI0270 Vânători – Neamţ, ROSPA0107 Vânători – Neamţ, precum şi arii naturale protejate de interes naţional RONPA0845 Parcul Natural Vânători-Neamţ şi RONPA0675 Rezervaţia de Zimbri.

Amplasamentul pe care urmează să se implementeze proiectul se suprapune cu 6 corpuri de apă subterană ce fac parte din Bazinele Hidrografice Mureş şi Siret.

Proiectul intersectează 18 corpuri de apă de suprafaţă ce fac parte din Bazinele Hidrografice Mureş şi Siret.

Nu au fost inregistrate contestatii la anuntul public de solicitare.
Punctele de vedere din partea membrilor CAT ce contin diverse mentiuni sau precizari vor fi inaintate beneficiarului.

Vor fi analizate şi definitivate în cadrul Studiului de Evaluare Adecvată şi Raportul privind Impactul Asupra Mediului”, transmite prefectul Niță după discutiile de astazi.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.