Politia Neamt anunta ca astazi au fost avansati in grad peste 40 de politisti (ofiteri si subofiteri) care s-au remarcat in mod deosebit in munca de politie. Ca sunt politisti care merita din plin astfel de avansari inainte de termen, nu se indoieste nimeni. Insa niste semne de intrebare se ridica abia atunci cand numele lor sunt tinute la secret. Pentru ca in comunicatul Politiei Neamt nu apare niciun nume de politist si nici macar un exemplu de ”fapte de vitejie”, oricine se poate intreba daca nu cumva, o parte dintre aceste avansari s-au facut pe ochi frumosi. Sau poate o fi zi scurta la ”Comunicare” si era prea mult de scris?

Iata comunicatul Politiei Neamt:

La împlinirea a 102 ani de la Marea Unire, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, aduc un omagiu celor care, prin patriotism și sacrificiu, au desăvârșit România Mare.

Ziua Națională a României reprezintă un reper important în istoria noastră, a românilor, cât și o zi în care ne demonstrăm din nou profesionalismul.

Anul acesta, deşi manifestările publice dedicate acestui moment au lipsit, în contextul măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19, Ziua de 1 Decembrie îi regăsește pe poliţiştii nemțeni alături de cetăţeni, în stradă, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și menținerea unui climat optim de  ordine şi siguranţă publică.

Cu prilejul acestei zile, au fost avansați în gradul profesional următor, înainte de îndeplinirea stagiului minim, 20 ofițeri și 23 agenți de poliție, efective ce aparțin structurilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamț, ce au avut rezultate meritorii în activitatea desfăşurată și s-au remarcat în mod deosebit.

Condiţia de profesionişti în aplicarea şi respectarea legii îi obligă pe polițiști să asigure un răspuns operativ și ferm în fața oricărei forme de criminalitate, pentru apărarea intereselor legitime ale cetățenilor.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț vor continua să acționeze în sistem integrat, cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice pentru impunerea normelor legale și verificarea măsurilor dispuse, instituite pe perioada stării de alertă.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.