Politistii din Neamt sunt presati continuu de sefi, sa dea amenzi cat mai multe, fara numar, cetatenilor care nu poarta masca sau o poarta neregulamentar, ca intr-o veritabila ”Vanatoare de masti”, ca si cum oamenii legii, si asa putini la numar (cei din strada, pentru ca pe piloșii din birouri nu-i deranjeaza nimeni), nu ar mai avea si altceva de facut, devenind un fel de ”Politia măștilor”.

Avem si dovada in acest sens. Este vorba despre o captura de ecran cu un mesaj trimis de șefii IPJ Neamt catre politistii din judet, prin care acestia sunt ”urecheați” ca stau prost la capitolul amenzi pentru masti, fiind totodata instruiti sa aplice mai multe sanctiuni.

Mesajul este din seara zilei de 29 octombrie, iar politistilor din Neamt li se reproseaza ca in ultimele 24 de ore aplicasera ”Doar 32 de sanctiuni”, in timp ce politistii locali aplicasera 46 de sanctiuni.

Dincolo de comparatia complet injusta intre politistii nationali si cei locali (cele doua structuri nu se pot compara ca atributii si volum de munca), se constata avantul sefilor politiei, demn de ”întrecerile socialiste”, de a forta politistii sa aplice sanctiuni cetatenilor sau sa le gaseasca nod in papura, doar ca sa dea bine in raportările către Bucuresti. Mai reiese de aici de si lipsa de viziune a autoritatilor centrale in lupta cu pandemia. In timp ce toate tarile occidentale au aplicat planuri bine gandite, cum ar fi testarea in masa, in Romania, singura ”strategie” este masca si probabil ca in scurt timp, vom auzi și ca politistii sunt vinovati de explozia numarului de infectari… pentru ca nu dau amenzi.

In afara de asta, politistii din Neamt ar trebui sa lase balta furturile, agresiunile, talhariile si alte infractiuni, si sa umble cat e ziua de lunga dupa cetatenii indisciplinati care nu poarta masca, de parca asta ar fi unica solutie salvatoare, nu vaccinul facut la Timisoara despre care autoritatile nu vor sa auda sau un sistem medical performant, ori medicamente ieftine si eficiente folosite in Rusia, dar care pentru români nu sunt bune, pentru ca nu au avizul UE.

Bogdan Banica, presedintele executiv al Sindicatului National al Politistilor din Romania (SNPR), trage un semnal de alarma dupa situatia aberanta in care au ajuns politistii. ”În momentul de față, 80% din munca polițiștilor din majoritatea structurilor s-a transformat într-o veritabilă vânătoare a celor ce nu poartă mască. Penibil. Între timp, în Slovacia s-a început testarea întregii populații și izolarea pozitivilor. Noi cum luptăm cu virusul? Ne spălăm bine de tot pe mâini. Și îi fugărim pe nemascați”.
Bănică povesteste si cum o batranica i-a cerut o masca, pentru ca e prea saraca sa-si permita una: ”Cinismul și incompetența, haosul decizional, măsurile (adesea contradictorii) luate doar de dragul de a lua niște măsuri, toate acestea au devenit eticheta factorilor decidenți.

– Dom’ șef, mi s-a adresat o bunicuță apropiindu-se sfios de noi. Am văzut pe la televizor că Poliția mai împarte măști. Nu aveți și pentru mine una? Că așa-s de scumpe….
„Că așa-s de scumpe…”, cuvintele astea m-au cutremurat și încă parcă mi le repetă o voce obsesiv în ureche”, mai spune liderul de sindicat.
Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Acesta este adevarul crud si dureros! Multi dintre batranii nostri nu au bani nici de paine cu pensii de mizerie….
    Altii daca le cade o hartie de 10 lei jos spun ca nu se apleaca ei pt.atat.(am surprins o asemenea discutie)
    Asta este discrepanta care impart cele doua clase:Bogati & saraci!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.