Judetul Neamt este sub cod portocaliu de ploi, vijelii si grindina, valabil in intervalul 4 iulie ora 12:00- 5 iulie ora 4:00. Meteorologii ANM anunta ca local în Moldova, Transilvania, Maramureș și la munte, precum și în nordul și nord-estul Munteniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 70…90km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

De duminica, 5 iulie ora 12:00, intra in vigoare un cod galben, valabil pentru judetul Neamt pana pe 7 iulie la ora 10:00, interval în care potrivit ANM, în cea mai mare parte a țării, mai ales în cursul după-amiezilor și la începutul nopților, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Potrivit unui raport al Prefecturii Neamt, în ultimele 24 de ore, in judetul Neamt s-a intervenit in mai multe locuri pentru indepartarea efectelor ploilor:

Misiuni executate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „PETRODAVA” al Judeţului Neamţ:

  • misiune evacuare apă din 2 curți, în localitatea Pâțâligeni, comuna Pipirig. A intervenit Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț, cu 2 subofițeri, 1 autoturism de serviciu si 1 motopompă;
  • misiune recunoaștere în comuna Pipirig ca urmare a codului roșu meteo. Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț s-a deplasat cu 2 subofițeri, 1 autoturism de serviciu si 1 motopompă.

Misiuni executate de alte instituții:

  • SVSU Pipirg a intervenit cu autospeciala din dotare pentru scoaterea apei dintr-o curte din satul Pâțâligeni;
  • Secția de Drumuri Naționale Neamț a intervenit pentru îndepărtarea aluviunilor de pe DN 15B pe raza comunei Pipirig.

A fost nealimentată cu energie electrică 1 linie de medie tensiune cu 28 puncte de transformare, fiind afectați 3823 consumatori din localitățile: Urecheni, Radeni, Pastraveni, Tibucani, Davideni, Tibucani de Jos, Lunca Moldovei.

La ora redactarii (4 iulie), in nicio localitate din judetul Neamt nu erau raportate intreruperi de energie electrica.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.