A fost transmis mesaj de avertizare în comuna Tarcău, după ce un urs a intrat într-o gospodărie din satul Cazaci. ”În jurul orei 09:54 a fost semnalată prezența unui urs într-o gospodărie situată în localitatea Cazaci din comuna Tarcău. A fost transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului”, a anunțat ISU Neamț.

Astfel de cazuri sunt extrem de dese în ultimele săptămâni în județul Neamț, iar fenomenul devine tot mai îngrijorător. Mai mereu este avansată ipoteza că urșii nu mai au loc în habitatul lor natural din cauza tăierilor de arbori (o altă temă falsă, pădurile sunt la locul lor, exploatări forestiere se fac de când lumea), însă realitatea este cu totul alta: pentru că nu mai pot fi vânați decât în condiții speciale, urșii s-au înmulțit peste măsură și nu le mai ajunge hrana din păduri, de aceea, ajung să coboare în așezările omenești, iar până la o tragedie, nu este decât o chestiune de timp.

În anul 2021, numărul urșilor în județul Neamț era de 3 ori mai mare decât ar fi trebuit să fie. Între timp, este posibil să se fi mărit chiar și de 5 ori. Detalii în articolul de mai jos:

SITUAȚIE ALARMANTĂ! NUMĂRUL URȘILOR ÎN NEAMȚ ESTE DE 3 ORI MAI MARE DECÂT AR FI NORMAL

I.C.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.