O femeie in varsta de 63 de ani, din Piatra Neamt, s-a lasat impresionata de o voce care prin telefon s-a prezentat a fi un avocat si a platit prin transfer bancar 26.000 de lei pentru fiul ei. “Avocatul” i-a comunicat ca acesta a fost implicat intr-un accident de circulatie si ca ar fi nevoie de o suma de bani pentru impacarea cu victimele. Femeia nu a stat o clipa pe ganduri si vineri, 19 septembrie, dupa pranz, a fugit intr-un suflet la banca, a scos economiile si le-a trimis in solicitantului. Dupa ce valul de emotii a trecut si pietreanca a putut rationa, din nou, si-a dat seama ca a fost trasa pe sfoara si a mers sa reclame la politie.
Astfel de cazuri sunt tot mai numeroase in ultima vreme si se pare ca in ciuda avertismentelor repetate ale autoritatilor, nemtenii cad prada unor infractori care se dovedesc buni psihologi si lipsiti de orice scrupul. Victimele lor sunt, fara exceptie, persoane in varsta, care cad usor in capcana santajului sentimental la care apeleaza cei care folosesc metoda “Accidentul”. Pentru ca victimele sunt contactate telefonic, oamenii legii au sanse reduse sa-i depisteze pe astfel de sarlatani. Dintre numeroasele cazuri inregistrate in Neamt, intr-unul singur infractorii au fost prinsi si trimisi in judecata.
Majoritatea infractorilor raman neidentificati si actioneaza in continuare, reusind sa-si gaseasca noi si noi victime. Tocmai de aceea politistii nemteni va sfatuiesc sa nu dati curs unor astfel de solicitari si sa verificati informatiile legate de un posibil accident sau premiu pe care l-ati putea castiga, iar daca nu aveti cum, sunati de indata la 112 si cereti ajutorul oamenilor legii.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.