Avocații fugarului Arsene, baronul PSD Neamț, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare, spun că nu știu unde se află clientul lor și că acesta a fost condamnat pe nedrept, prin urmare, după ce vor analiza decizia instanțe, au de gând să formuleze recurs în casație și o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Nu am vorbit după ce a apărut grozăvia asta de condamnare, am vorbit înainte, dar doar un schimb de mesaje, unde a fost doar exprimarea speranței că o să fie bine“, a declarat pentru Antena3 unul dintre avocații lui Ionel Arsene.

Eu am vorbit acum 10 zile cu dânsul ultima oară, de atunci n-am mai vorbit deloc. Nu mi-a spus că ar vrea să plece. În niciun caz nu se aștepta la această decizie, avea speranța că va fi achitat. Decizia este executorie. Eu și colegul meu Florin Cojocaru ne-am propus ca până luni, marți să analizăm decizia, și avem de gând să facem un recurs în casație și o plângere la Curtea Europeană a drepturilor omului “, a declarat avocatul Vladimir Ciolacu, citat de Antena3.

Pe numele lui Arsene a fost emis un mandat european de arestare, fiind dat și în urmărire națională, urmând să fie dat și în urmărire internațională. Arsene ar fi fost văzut ultima dată pe 4 martie, atunci când și-a depus la CJ Neamț, o cerere de concediu. Cel mai probabil, acesta s-ar ascunde în Italia, dar nu este exclus să fi fugit și în Dubai sau în Grecia.

După condamnare, românii din Italia s-au mobilizat pe rețelele de socializare și încearcă să dea de urma fugarului.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.