Odata cu racirea vremii, pe drumul judetean Izvorul Muntelui-Durau, denumit si AXIAL, au aparut numeroase incidente de trafic. Potrivit martorilor, in ultimele 48 de ore, pe drumul respectiv au fost cel putin 15-20 de accidente. Era de asteptat sa se intample asta, pentru ca drumul nu este finalizat, lucrarile de reabilitare fiind inca in curs.

Axialul este drumul Consiliului Judetean Neamt, insa practic, la ora asta, pe el se circula ilegal, intrucat nu a fost facuta receptia lucrarilorde reabilitare. Si este si normal sa fie asa, din moment ce lucrarile nu au fost terminate. La ambele capete ale drumului sunt puse indicatoare rutiere cu semnificatia ”accesul interzis oricarui vehicul”. Numai ca foamea de voturi a PSD si a baronului Arsene, a facut ca drumul sa fie inaugurat (de fapt o falsa inaugurare, pentru ca lucrarile nu s-au terminat) inainte de alegerile locale. Asta i-a indus in eroare pe șoferi, care au crezut ca merg pe un drum administrat de cineva, pe un drum pe care se poate circula in conditii de siguranta.

Nici vorba de asa ceva, iar actiunea electorala nesabuita a lui Arsene, a dus la ceea ce vedem in aceste zile: zeci de masini avariate sau ajunse prin santuri. Pana vom vedea si victime omenesti, nu este decat o chestiune de timp.

Cauza accidentelor este stratul gros de zapada si gheata format pe carosabil, insa nimeni nu poate interveni. CJ Neamt nu poate cheltui bani pentru imprastierea de materiale antiderapante, pentru ca ar fi ilegal sa deszapezesti din bani publici santierul unei firme private. Drumul este inca in lucru si nu a fost predat de contructor catre CJ Neamt. Nici constructorul nu poate fi tras la raspundere, singurii responsabili pentru evenimentele rutiere de pe Axial, fiind soferii care se aventureaza pe un drum inchis circulatiei publice, dupa ce au fost înșelati de o actiune cu scop strict electoral, marca PSD, respectiv falsa inaugurare a drumului, de dinainte de alegerile locale.

tvmneamt.ro a tras semnale de alarma in acest sens, in doua articole, unul din luna septembrie si unul din luna octombrie:

Nici dupa publicarea celor doua articole si nici dupa ultimele incidente, Consiliul Judetean Neamt nu a avut nicio reactie, desi ar fi trebuit sa ia masuri ferme pentru ca drumul sa nu mai fie folosit de soferi, pana ce lucrarile nu vor fi terminate, insa interesele electorale si financiare ale PSD par a fi mai presus de vietile oamenilor, asa cum s-a intamplat si la Sectia ATI a Spitalului Judetean Neamt.

Conform martorilor, in ultima saptamana, jandarmii montani care actioneaza in zona Axialului, au intervenit la mai multe incidente, ajutand soferii sa-si tracteze masinile sau sa le scoata de prin santuri.

Culmea, in loc sa avertizeze soferii sa evite drumul, stiind bine ca este inchis circulatiei publice, Jandarmeria Neamt a transmis pe facebook pe 30 noiembrie, ca masinile trebuie echipate corespunzator, ca si cum am vorbi despre un parc de distractii extreme, nu de un drum inchis circulatiei publice, devenit un poligon al mortii fals- inaugurat cu baloane colorate roșu PSD: ”În scopul evitării unor accidente nedorite şi pentru a fi în siguranţă, jandarmi montani informează pe cei care doresc să se deplaseze către aceste zone că trebuie să aibă maşinile dotate corespunzător. Din cauza stratului de zăpadă depus și a variațiilor de temperatură de la zi la noapte, Axialul prezintă porțiuni acoperite cu polei la capetele lui existând în continuare indicatoare rutiere care interzic accesul vehiculelor” (foto: Jandarmeria Neamt)

Conform Politiei Neamt, in ultima luna au fost aplicate mai multe sanctiuni soferilor care au intrat pe Axial, insa politistii nu pot aplica sanctiuni si constructorului sau Consiliului Judetean Neamt, pentru ca nu au luat masuri concrete pentru a opri accesul autovehiculelor pe drumul pericol public. Numai în ultima saptamana, politistii au aplicat nu mai putin de 12 amenzi soferilor care au crezut in inaugurarea lui Arsene.

Singura institutie care ar putea lua masuri ferme pana cand nu vom numara morți si pe Axial, este Consiliul Judetean Neamt, in functie de clauzele contractuale pe care le are cu constructorul drumului.

Dar de la Consiliul Judetean Neamt nu am putut obtine un punct de vedere oficial, pentru ca tvmneamt.ro este pe lista publicatiilor neagreate de baronul Arsene, deci avem interzis la informatiile detinute de institutia care ar trebui sa fie in slujba cetatenilor si nu in slujba unui singur om.

Cert insa, e ca Axialul lui Arsene este drum pericol public, iar soferii care-si distrug masinile, sunt buni de plata in caz ca nu au asigurare de tip CASCO, iar daca Doamne fereste vor fi si pierderi de vieti omenesti, ”mortul e de vina”.

Mai jos, imagini de pe Axial, din seara de 1 decembrie- sursa foto: Roxana Mihăilă

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. Drumul este închis circulației publice, sunt semne vizibile și la Durău și la Izvorul muntelui, cine are adrenalină să meargă fraților dar pe pielea lui,de ce căutați vinovați

  2. Da mos Johanis Palariosul nu a inaugurat centura autostrada a municipiului Bacau desi are o gramada de probleme. Nu mai cautati vinovatii copii acolo unde nu sunt……….

  3. Buna ziua
    Eu am circulat astăzi pe acest drum, adevărat ca este zăpada pe el, dar dacă adaptezi viteza la condițiile meteorologice se poate circula fără incidente.
    Cât despre neterminata lucrărilor, pot spune ca nu sunt tronsoane de drum in lucru.
    Mulțumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.