Multi dintre noi s-au obisnuit poate deja cu nesimtirea baietilor de la drumuri care ne mananca banii, miliardele de euro incasate anual din rovinieta, taxe si impozite.

Din cate se pare insa, in judetul Neamt este vorba de nesimtire, aroganta si tupeu la un loc. In aceasta dimineata (11 iulie), un pod care este atat de degradat incat abia sta sa nu se prabuseasca, era vopsit. Mai exact, se vopseau balustradele metalice care deja sunt inclinate spre exterior si nu mai au mult pana sa cada in albia paraului de sub ele. Este vorba despre un pod de pe drumul national dintre Piatra Neamt si Targu Neamt, aproape de intrarea in comuna Dobreni. In acea zona, de cel putin 5 ani, cat e vara de lunga pot fi vazuti muncitori CNAIR care fac diverse lucrari, mai mult pe marginea drumurilor (se coseste iarba, se matura pietrisul de pe marginea drumului, et.). De lucrari serioase nu se ocupa nici naiba.

Podul despre care facem vorbire este in continua degradare de foarte multi ani de zile, poate mai bine de 15 ani, drept pentru care a si fost inchis circulatiei pietonale. S-au gasit bani pentru indicatoare, s-au gasit bani pentru un obstacol de metal (continuare a balustradei) si mai nou, sunt bani pentru vopsirea balustradelor. Pentru repararea podului si refacerea elementelor de siguranta, nu sunt bani. Cam in aceeasi situatie sunt toate podurile si drumurile nationale din judetul Neamt. Nu le repara nimeni, in schimb se arunca bani pe spoieli. Mai jos, un material video realizat la fata locului:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.