Primăria Piatra-Neamț a alocat astăzi suma de 100.000 lei  Spitalului Județean Neamț, prin  Asociația Comunitatea Noastră- Vivid,  pentru  dotarea cu echipamente medicale, materiale de protecție , sanitare și de igienă destinate cadrelor medicale si zonelor de primiri urgențe și terapie intensivă, informeaza Primaria Piatra Neamt.

Dragoș Chitic: „Spitalul Județean Neamț trece în această perioadă prin momente dificile, iar cadrele medicale de acolo sunt în prima linie în lupta împotriva coronavirusului. Este foarte important acum să ne unim forțele și să ajutăm sistemul medical nemțean, pentru tratarea în condiții optime a pacienților infectați și  pentru a putea depăși cât mai repede această situație de criză. ”

În urma parteneriatul inițiat de primarul Dragoș Chitic și aprobat astăzi în ședința Consiliului Local Piatra-Neamț se va facilita și colaborarea  dintre  Direcția de Asistență Socială a Primăriei Piatra-Neamț și Asociația Comunitatea Noastră- VIVID, pentru implicarea și a voluntarilor înscriși în inițiativa Vivid Neamț în sprijinirea vârstnicilor și altor categorii de persoane vulnerabile din orașul nostru, aflate în această perioadă într-o situație dificilă.

VIVID Neamț este o inițiativă comunitară, care reunește antreprenori, ONG-uri și alți binevoitori, creată cu scopul de a ajuta sistemul medical și populația din Piatra-Neamț și județul Neamț în combaterea epidemiei de COVID-19.

„Vom continua să alocăm  fonduri din bugetul local pentru susținerea sistemului medical,  a luptei împotriva coronavirusului și sprijinirea persoanelor care au nevoie de ajutor. Am decis ca în acest an dificil pentru fiecare dintre noi, să renunțăm la beculețele luminoase de Paște și să redirecționăm fondurile bugetate în acest sens către acțiuni umanitare, de luptă împotriva covid-19 și ajutorarea persoanelor afectate. De asemenea, sumele de bani care au fost alocate la începutul acestui an în bugetul local pentru festivaluri vor fi redirecționate, pentru finanțarea unor acțiuni umanitare de sprijin a populației afectate și combaterea coronavirusului (achiziție măști, materiale dezinfectante, mănuși, teste, medicamente, echipamente de protecție, aparate de testare, sprijinire pesoane vârstnice etc). Astfel,  în acest moment peste 650.000 de lei din bugetul local au fost redirecționați pentru  prevenirea infectării cu coronavirusul și sprijinirea vârstnicilor și a altor categorii vulnerabile. Împreună vom reuși! Multă sănătate tuturor! ”, a mai declarat primarul Dragoș Chitic, potrivit unui comunicat al Primariei Piatra Neamt.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.