Cititorii ne-au sesizat sub protecția anonimatului, că în cursul zilei de ieri, 28 septembrie, au fost făcute presiuni pentru ca proiectul nr. 6 de pe ordinea de zi a ședinței ordinare de astăzi a Consiliului Județean Neamț să fie retras.

Proiectul respectiv supune la vot aprobarea studiului de fezabilitate aferent proiectului „Achiziție de echipamente și servicii conexe rețelelor de apă și apă uzată în județul Neamț“, în valoare totală de 34.556.711 lei, din care contribuția financiară a Județului Neamț, prin Consiliul Județean Neamț este în cuantum de 38.680 lei.

Dacă proiectul ar fi fost scos de pe ordinea de zi, s-ar fi provocat o tergiversare suficientă pentru ca suma de peste 34,5 milioane lei, rezultată din anumite economii realizate în desfășurarea programului de investiții, să nu mai poată fi cheltuită până la sfârșitul anului și, astfel, să fie pierdută.

Conform surselor noastre, proiectul nu a fost retras de pe ordinea de zi și își va urma cursul firesc, iar motivul care i-a făcut pe uneltitori să dea un pas înapoi a fost că inițiatorul acestui proiect, cel care a și întocmit expunerea de motive, este consilierul județean Ion Păcală, „de-al lor“.

Să mai opinăm încă o dată că, indiferent de orgoliile și de aranjamentele politice, pierderea unei sume atât de importante ar fi fost un mare deserviciu făcut județului și, în ultimă instanță, calității vieții oamenilor obișnuiți care își duc traiul în aceste locuri.

Însă proiectul mai trebuie să treacă un hop, acela al votului în plen. Vom fi prezenți și vă vom ține la curent.

Mihael BALINT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.